​У серпні виповнюється рік, як Суботівська громада рушила до об’єднання

01.08.20 11:00

Історія визнання Суботців потенційним центром ОТГ у Знам’янському районі сягає 2015 року, повідомляє сайт «Громада». Саме тоді, після ухвалення першого проекта Перспективного плану Кіровоградщини, де цієї громади взагалі не передбачалось, суботчани і мешканці навколишніх територій заговорили про намір змінити ситуацію і таки домогтись створення в районі трьох ОТГ: Дмитрівської, Знам’янської та Суботівської.

Наполегливість і послідовність зроблених тоді кроків призвела до того, що з 2017 на мапі потенційних ОТГ області з’явився центр ОТГ - Суботці. Наступні три роки питання конкретизації намірів об’єднання час від часу піднімалось, але через різні причини так і не було реалізовано.

Активно за створення ОТГ взялись наприкінці серпня 2019. На засіданні сесії Суботцівської сільської ради було прийнято рішення «Про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад». За результатом рішення того ж дня. сільським головам Богданівської, Володимирівської, Казарнянської, Трепівської, Мошоринської та Петрівської сільських рад було вручено листи з пропозицією щодо добровільного об’єднання територіальних громад вказаних територій. Із шести сільських рад Знам’янського району позитивну відповідь отримали тільки від Богданівської сільради, з якою і розпочали процес об’єднання.

Станом на кінець минулого року Суботцівська та Богданівська сільські ради отримали затверджені Кіровоградської ОДА висновки на відповідність Конституції та законам України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Очевидно, що перші вибори у громаді відбудуться вже у жовтні – у рамках місцевих виборів, що пройдуть 25.10 по всій Україні.

Текст - Валентина Остапчук, консультантка з комунікації Кіровоградського РВ АМУ, дежело: "Громада"



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: