​Вчителька із щирим і добрим серцем

07.10.21 10:00

У народі кажуть, що щастя людини не має виміру. Проте щасливцями долі вважають тих, хто зумів побачити й розкрити свій талант, несучи при цьому людям добро і не вимагаючи нічого натомість.

Саме такою і є вчителька вищої категорії Ніна Петрівна Харченко, яка практично все своє педагогічне життя пропрацювала у Казарнянській загальноосвітній школі. Це людина надзвичайного педагогічного хисту, високої інтелектуальності та безмежної доброти.

Народилася Ніна Петрівна в селі Цвітному Олександрівського району. Любов до дітей спонукала її обрати професію вчителя, тому і вступила на навчання у Кіровоградський державний педагогічний інститут ім. О. Пушкіна на факультеті російської мови та літератури. Розпочала трудову діяльність у рідному селі. Значну увагу приділяла роботі, урокам, а також позакласним заходам. Невдовзі завоювала авторитет, як серед педагогічного колективу так і серед учнів.

З 1980 по 2005 рік працювала на посаді директора Казарнянської восьмирічної школи, потім вчителем світової літератури та педагогом-організатором. З року в рік віддавала вона свої знання і душевне тепло дітям. Виважено, крок за кроком, вела їх по життєвому руслу, застерігаючи від помилок, підтримуючи у випробуваннях, радіючи злетам і перемогам своїх вихованців. Усі її випускники є соціально і професійно успішними людьми, які вдячно згадують школу за науку добра і правди, а Ніну Петрівну вважають Учителем з великої літери. Для кожного вона є прикладом інтелігентності, вимогливості до себе та оточуючих.

Талановита вчителька досягла вершин майстерності: нагороджена званнями «Відмінник освіти України», «Старший учитель», численними грамотами та дипломами. Проте головне досягнення її як педагогині, полягає в тому, що як Прометей вона запалила в серцях учнів вічний вогонь добра, краси і благородства.

Також Ніна Петрівна турботлива мама, яка виростила двох чудових доньок, і вони тежобрали професію вчителя. Дбайлива бабуся, яка безмежно любить своїх онуків. Гарна дружина, яка зуміла створити домашній осередок, куди залюбки поспішають чоловік – Володимир Олексійович, який теж учитель, доньки, зяті, онуки, рідні. Мудра колега, яка користується повагою, і є наставником для багатьох учителів школи.

Не зважаючи на різні випробування, які випадали на жіночу долю, Ніна Петрівна зуміла бути лідером та переможцем у всіх життєвих ситуаціях.


Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: