​У Трепівці та Володимирівці жителі отримують якісні медичні послуги

21.08.20 12:00

Півтора роки тому у селах Володимирівці та Трепівці відкрили нові амбулаторії, збудовані у рамках президентської програми «Доступна медицина». Будівництво кожної обійшлося в 4,5 мільйона гривень. Також за кошти державного бюджету в обидві амбулаторії придбано автомобілі Рено Дастер для медичного обслуговування, вартістю по пів мільйона.

За сприяння народного депутата Олеся Довгого, за кошти держбюджету в обидві амбулаторії придбано телевізори, які розміщені в залах очікування. Додатково з районного бюджетуна закупівлю телемедичного обладнання та устаткування для кожної виділили по 300 тисяч гривень. Лікарі амбулаторій мають можливість бути на зв’язку з фахівцями вищих рівнів і отримувати від них консультації.

Тому мешканці Володимирівки та Трепівки отримують якісні медичні послуги, а медичний персонал у свою чергу працює у гарних умовах. Та головну роль у якості надання медичних послуг має медперсонал.

Колектив установи
Колектив установи
Всі хто приходить до Трепівської амбулаторії за допомогою - пересвідчилися, що у колективі працюють досвідчені професіонали своєї справи. Це - Олена Лукасевич, Ольга Леврінц, Вікторія Підсосонька, Ольга Грінченко, Валентина Холявка, Надія Міхав та водій Володимир Міхав.

Очолює колектив Світлана Матвієвська, лікарка загальної практики-сімейної медицини вищої категорії з понад 20-річним стажем. Населення Трепівської сільської лікарської дільниці складає 2528 чоловік, з них: дорослих – 2092, дітей до 17 років – 436, працездатного населення – 1426.

– Наша місія – турбуватися про здоров’я кожного нашого односельця, - говорить завідуюча та сімейний лікар Трепівської АЗПСМ Світлана Матвієвська. - Я вдячна своєму колективу за професіоналізм і відданість справі. Наш заклад оснащений сучасним обладнанням для надання первинної медичної допомоги та проведення профілактичних заходів серед населення. Завжди отримуємо підтримку та розуміння від сільської ради.

Жителі села задоволені умовами та поважають колектив за професіоналізм, ввічливість, турботу, доброзичливість, повагу до пацієнтів.

- Вони вміють лікувати не лише тіло, а й душу, знаходячи потрібні слова підтримки як для хворих, так і для їх рідних, - розповів депутат Трепівської сільської ради Анатолій Проценко.

Депутат Трепівської сільської ради Анатолій Проценко на прийому у лікарки
Депутат Трепівської сільської ради Анатолій Проценко на прийому у лікарки
Відкриття нової амбулаторії у Володимирівці стало для АЗПСМ казковим подарунком для 2300 жителів трьох сіл: Володимирівки, Саблиного, Ново-Романівки. Володимирівський сільський голова Людмила Грібеннікова розповіла, що стара амбулаторія була побудована ще у 1924 році для потреб цукрового заводу, вона стала історичною пам’яткою, капітального ремонту не було, тож кошти у те приміщення вирішили не вкладати, підтримали пропозицію про будівництво нової амбулаторії.

Місце вибрали на території колишнього цукрового заводу, розчистили чагарники, демонтували фундамент старої лазні, витратили на ці заходи близько 30 тис. грн із сільського бюджету, технікою допоміг сільгоспвиробник Руслан Згривець, потім замовили детальний план забудови за 25 тис. грн — і тепер жителі мають належне медичне обслуговування. Транспортне сполучення між селами є, тож дістатися до комфортабельного медичного закладу кожен зможе, та й лікар тепер мобільний, відвідає у певні дні кожне село, допоможе хворим і немічним.

Про сімейного лікаря та завідуючу амбулаторії с.Володимирівки Наталію Іванівну Гречину добре відгукувалися і сільський голова, і директор Знам’янського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Руслан Пушкаренко, і пересічні громадяни. Одна з пенсіонерок зазначила, що готова була і в стару амбулаторію ходити, аби тільки з Наталією Іванівною зустрічатися. Молода мама двох дітей розповіла, що сама вже 23 роки користується послугами цієї лікарки, діти — від самого народження, а крім них і чоловік, і свекруха теж із задоволенням будуть відвідувати нову амбулаторію. Тож поталанило жителям села не тільки з новим приміщенням амбулаторії, а й з медиком!

Директор КНП «Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Руслан Пушкаренко розповів, що обидві амбулаторії працюють, мають все необхідне для надання медичних послуг і з фінансуванням проблем немає. Сімейні лікарі набрали пацієнтів понад норму обсягу медичної практики. Тобто підписано декларацій по максимуму, щоб люди мали доступ до гарантованих державою пакетів медичних послуг.

текст та фото - Катерина МАТКО, для «Суботці-Інфо»



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: