Спортивне дозвілля молоді у Суботцівській громаді

21.08.20 10:00

У селі Суботці збудовано міні-футбольне поле зі штучним покриттям. Про те, що спонукало та як вдалося за короткий термін здійснити будівництво розповідає здійснююча повноваження сільського голови Тетяна Стрельцова.

Секція Кіокушинкай карате у Суботцях
Секція Кіокушинкай карате у Суботцях
- У центрі села з 1995 року стояв зруйнований великий спортивний комплекс, який перетворився на сміттєзвалище. На одній із сесій сільської ради я порушила це проблемне питання і запропонувала депутатам на цьому місці створити сучасне футбольне поле. Адже на території села проживає багато молоді, займаються спортом, зокрема футболом, і є здобутки. Тож залучення жителів села, зокрема дітей і молоді, до занять фізкультурою і спортом, змістовного дозвілля є надзвичайно корисною і потрібною справою. Це дієвий засіб відволікти підростаюче покоління від небажаного впливу вулиці, кафе, барів, від надмірної прив’язаності до комп’ютерів та задіяти його фізичну активність на користь громаді. У кінцевому результаті спорт - це здоров’я нації, а значить - її майбутнє.

Пані Тетяна розповідає, що депутати підтримали цю її пропозицію. Спочатку виділили кошти на виготовлення проекту під нове будівництво, отримали дозвіл та виготовили проектну документацію на земельну ділянку, розчистили її від залишків будівельних матеріалів, і вже за місяць вдалось збудувати міні футбольне поле із штучним покриттям, (пересипане гумовим гранулятом та кварцевим піском. Планували урочисте відкриття на День села, але у зв’язку з карантинними обмеженнями встановленими урядом, масові заходи не відбулися.

- Ключі ми передали до дирекції школи, дитячого садка та тренерові Суботцівської футбольної команди. Здійснена велика робота і маємо гарний результат!, - ділиться Тетяна Стрельцова. Також ми запитали Тетяну Миколаївну про вуличні тренажери, які були два роки тому встановлені у Суботцях: яка ситуація зараз, чи вони працюють, хто їх підтримує, фарбує, ремонтує?

Секція Кіокушинкай карате у Суботцях
Секція Кіокушинкай карате у Суботцях
- Звичайно, тренажери знаходяться у гарному стані, а розміщені вони на території опорного навчального закладу «Суботцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів». Тож учнівський та педагогічний колективи здійснюють догляд за ними. Молодь із задоволенням тренується, підвищує свою фізичну активність. У нас, як я уже й говорила, молодь активно займається фізкультурою та спортом, - каже сільська голова.

У Суботцях практично два роки діє секція з Кіокушинкай карате. Спільними зусиллями сільської ради та батьків виділено зал для занять та зроблено ремонт, за підтримки обласної федерації завезено необхідне обладнання. Секцію відвідує багато дітей різного віку. І цього року вперше відбувся турнір початківців з цього виду спорту. У змаганнях взяли участь близько ста дітей віком від п’яти до дванадцяти років з Суботців, Кропивницького, Олександрії, Кременчука.

- Карате надзвичайно цікавий силовий вид спорту - це багато адреналіну, виплеск емоцій, сила духу й можливість довести собі чого ти вартий, - розповідає Тетяна Миколаївна. - Коли батьки звернулися з проханням відкрити секцію у селі, то звичайно сільська рада підтримали цю ідею, адже заняття сприятимуть розвитку дітей, загартовуватимуть їх характер та волю. Батьки дуже вдячні, що діти займаються.

Мама десятирічного Остапа Оксана Легка розповіла, що син займається трохи більше року, але стали відчутними зміни у покращенні його здоров’я, фізичної підготовки, став зібранішим, розсудливішим, а головне любить своє захоплення і з задоволенням поспішає на тренування. Діана Коваль, яка займається в секції, також розповіла,що молодь із задоволенням відвідує секцію і дуже раді, що мають можливість навчатися.

 Діана Коваль, яка займається в секції Кіокушинкай карате
Діана Коваль, яка займається в секції Кіокушинкай карате
- Брала участь у турнірі, здобула перемогу, - говорить вона, -враження неймовірні, випробувала свої сили і запалилась ще більшим бажанням рухатися вперед, навантажувати себе тренуваннями.

Суботці розвиваються, покращується благоустрій. Не так давно у центрі села встановлено фотозону «Я люблю Суботці», а також встановлено 12 лавочок. Центр набуває привабливого вигляду та й спонукає жителів до культурного відпочинку. Ще дуже багато ідей для покращення зовнішнього вигляду села, а крім ідей є ще ініціативні люди та бажання осучаснювати територію!

текст і фото - Катерина МАТКО, спеціально для "Суботці-Інфо"



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: