​М`яч у майбутнє!

03.09.20 10:00

Який футбол у нас є? Дивне запитання, скажете, звісно аматорський і професійний. Вони істотно між собою відрізняються, а серед аматорського є ще такий, як сільський футбол, якому і в кращі часи було непросто, а тепер це просто виживання. І якщо він не зник зовсім, то це завдяки справжнім ентузіастам, для кого любов до футболу захопила так, що вже іншого життя і не уявляють.

І не зупиняє твідсутність команди, нормальних умов для тренування та змагань, відсутність коштів. І тоді хтось вирішує, що сільському футболу бути! Як ось Олег Колюка – засновник і тренер команди «Хлібодар» села Суботці.

Олег Колюка, фото з його ФБ-профілю
Олег Колюка, фото з його ФБ-профілю
- Сказати,що я люблю футбол,-говорить тренер команди, - це не сказати нічого. Це частина мого життя,моє хобі,якому хочеться присвячувати весь свій час, а тренування - найкращий час.

Рішення про створення команди було свідомим, обдуманим і потрібним.Хоча наш співрозмовник навіть не очікував, що доведеться долати скільки труднощів.

- Команди не було,стадіон не відповідав ніяким вимогам. Знайшлися бажаючі грати, стати учасниками команди і стали ми брати участь у змаганнях. Про перемоги навіть і не мріяли, головне було стати командою, зігратися разом, повчитися у інших, - згадує Олег Колюка.

У 2017-му ми вже, як то кажуть, стали на ноги, почали до себе запрошувати команди з інших сіл більш досвідчених. У тому ж році взяли участь у чемпіонаті Знам`янського району на кубок Сергія Коржа і вперше за часів незалежності стали чемпіонами.

- Перемоги дуже надихають, дають поштовх до більш інтенсивних тренувань, планів і перспектив. Які плани на нинішній час? Насамперед зберегти команду. А щоб були результати, потрібна інфраструктура, поле, де можна повноцінно тренуватися, - розповідає тренер.

За його словами, наразі велике поле не відповідає рівню обласних змагань, хоча клуб як може, приводить все до ладу. Полагодили лавочки, пофарбували, виконали ще деякі роботи, але цього замало. Все ж хотілося б, щоб більше людей були зацікавлені у розвитку сільського футболу.

- Практично єдиний наш меценат і благодійник – це Руслан Федорович Згривець. Є великі сподівання, що після об`єднання громади буде реальна участь влади і допомога. Потрібна системна робота, бо тільки ентузіазму для результату замало, - переконаний Олег Колюкка.

Він вважає, що загалом слід відновлювати спорт, це здорове покоління, здорова нація. І там, де цьому приділяють увагу, успішніша громада.

Фото з ФБ-сторінки клубу
Фото з ФБ-сторінки клубу
- Ми нещодавно їздили на змагання в село Петрівського району. Там такий стадіон, що у нас був культурний шок, наскільки ідеальне поле. А це також одна із передумов успіху будь-якої команди, - ділиться враженнями наш співрозмовник.

Ще у планах створити дитячу команду. Торік Олег Колюка закінчив тренерські курси, отримав відповідний сертифікат, має право тренувати команди аматорів, тож дуже сподівається, що у цьому є перспектива, от ще б більше людей зацікавити… І дати поштовх розвитку не тільки дорослого, а й дитячо-юнацького футболу в селі.

Тож за умов створення належної матеріально-технічна бази і після завершення створення Суботцівської ОТГ вже можна буде говорити і про тренерську одиницю та «гурток» для занять з дітьми.

- Прикро, що поки, крім "Хлібодара", не має інших меценатів чи спонсорів, які хоча б частково допомагали б команді. Якщо ж я помиляюся, і такі є, буду тільки радий, - говорить Олег Колюка.

Він щиро хоче, щоб відроджувався спорт, щоб було якнайбільше людей, зацікавлених у розвитку футболу у селі, а поки що вірить: футболу у Суботцях бути!

Записала Надія Коленченко – для сайту «Суботці.Інфо»



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: