Знакова гра: "Хлібодар" - "Нива"

06.09.20 16:00

У суботу у Суботцях відбувся матч 9-го туру Відкритого чемпіонату Знам'янського району з футболу. "Хлібодар" приймав свого основного конкурента в боротьбі за перше місце - "Ниву" (Цибулево).

Перед звітною зустріччю наша команда зазнала ряд неочікуваних кадрових втрат, особливо в центрі захисту. Через проблеми зі здоров'ям гру пропускали основний голкіпер Віталій Халімончиков та центральний захисник Владислав Матюк. 17-річний основний центрбек "Хлібодара" Олександр Самсоненко не зміг взяти участь у матчі через гру за кропивницьку "Зірку".

Проте були й приємні новини. Від травми відновився капітан, одна з ключових фігур в побудові гри команди, Валентин Олійник. Також першу гру в цьому сезоні за "Хлібодар" проводив Роман Дар'єв.


Тактичне завдання на гру

Наша команда грала за схемою 1-4-1-3-1-1, яка при обороні мала ставати 1-4-2-3-1. Установка була грати з середнім пресингом при атаці суперника, а при нашій атаці з швидким переведенням м'яча в останню третину поля з розрахунком на швидкисні дані і роботу корпусом форварда "Хлібодара" Олександра Зайцева.

Щодо складу "Хлібодара"

Місце в воротах зайняв Руслан Сумко. Василю Кударенку довелося грати з пошкодженням (проблеми з шиєю) в експериментальному варіанті в центрі захисту з Романом Дар'євим. Зправа в захисті вийшов досвідчений Олексій Чеботарьов, а зліва Іван Матюшенко.

Опорного півзахисника грав Валентин Олійник, а трійку півзахисників склали Євгеній Семчук, Андрій Кравченко, Максим Сандул.

Відтянутого форварда грав Сергій Грузин, а на вістрі атаки традиційно діяв Олександр Зайцев.

Початок матчу показав, що суперник грав за рахунок коротких і середніх передач через контроль м'яча, а при втраті м'яча високо накривав наших гравців за рахунок активного високого пресингу.

Слід сказати, що коли "Ниві" це вдавалося, нашій команді було нелегко.

Проте у суботу топовий матч видав голкіпер "Хлібодара" Руслан Сумко. В трьох-чотирьох епізодах він без перебільшення рятував команду своїми неймовірними сейвами, чим не раз зривав оплески. У менш небезпечних ситуаціях наш голкіпер діяв надійно, без жодної помилки. Безумовно, Руслан кращий гравець матчу.

"Нива" тиснула, а "Хлібодар" грамотно оборонявся, в цілому дотримуючись плану на гру. Наші гравці діяли самовіддано і дисципліновано. Особливо надійно, майже без помилок, грав досвідчений центрбек "Хлібодара" Василь Кударенко, не раз підчищаючи партнерів.

На 18-й хвилині спрацював план на гру. Після відбору м'яча в цибулівської команди, м'яч отримав Валентин Олійник і з власної опорної зони, в стилі Андреа Пірло, обдумано і націлено видав шикарний довгий пас на хід Олександру Зайцеву, який втік від захисників "Ниви" й точним ударом в правий від голкіпера кут відкрив рахунок, забивши свій 9-м'яч в турнірі (кращий голеадор).

Взагалі, в першому таймі команди не раз обмінювалися гострими моментами, в обох команд м'яч після ударів по воротам влучав і в штангу, і перекладину.

Другий тайм знову почався з тиску "Ниви", а "Хлібодар" грав по рахунку, низько сівши в оборону, намагаючись ловити суперника на контратаках.

На 65-й хвилині тренер "Хлібодара" Олег Колюка вніс тактичні корективи в гру власної команди - високий Сергій Грузин перемістився в центр захисту, а Роман Дар'єв перейшов в центр півзахисту. В цілому такий хід себе виправдав - Сергій надійно відіграв в захисті, а Роман кілька разів вдало розганяв атаки в центрі поля, а на 78-й хвилині віддав гольову передачу на Андрія Кравченка.

Отже, перемога 2:0! Нелегка, але заслужена перемога "Хлібодара" і чисте перше місце в чемпіонаті. Разом з тим, вся боротьба ще попереду, адже попереду 4 гри.

"Хлібодар": Сумко, Чеботарьов, Кударенко, Дар'єв, Матюшенко, Олійник, Семчук (Косюк, 82), Кравченко, Сандул (Тарасенко, 75), Грузин, Зайцев. Тренер: Олег Колюка.

Текст - ФБ-сторінка клубу "Хлібодар", фото - Анна Блохіна



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: