Олександр Халімончиков: "​Неодмінно все вийде!"

29.09.20 10:00

Знайомтеся, Олександр Халімончиков, депутат сільської ради у селі Суботці, людина для якої село не просто місце проживання, а справжня Батьківщина. Тож, для розвитку рідних Суботців він готовий докласти сил, часу, вміння, життєвий і професійний досвід. Говоримо про розвиток села, перспективи об`єднаної територіальної громади, плани і мрії.

Олександр Халімончиков, депутат сільської ради у селі Суботці
Олександр Халімончиков, депутат сільської ради у селі Суботці
- Пане Олександре, як оцінюєте стан розвитку села і перспективи об`єднаної громади?

- Насамперед слід зазначити, що Суботці мають надзвичайне вигідне територіальне розташування. До Знам’янки трохи більше 10 кілометрів, до Кропивницького - 25 гарними дорогами. Підпорядковані два села: Костянтинівка і Коханівка. Населення трохи більше 3-х тисяч. Основним і бюджетоутворюючим є Знам'янське кар'єроуправління Одеської залізниці, працюють успішні сільськогосподарські підприємства, зокрема ТОВ «Хлібодар», є одноосібники. Головне, що бюджет щороку зростає, а отже є можливість більше витрачати на ремонт доріг, спрямовувати кошти у соціальну і освітню сферу.

- З якими проблемами стикається громада?

- Звісно, як і у кожному селі, є проблема з працевлаштуванням, але роботодавці створюють найбільш сприятливі умови для бажаючих, скажімо, підвозять до роботи, тож курсують у селі чотири автобуси. Для мене, як і для всіх мешканців майбутньої громади, важливим є розвиток. Ніхто не очікує, що буде просто, адже у кожному селі багато проблем і невирішених питань. Але разом їх вирішувати буде набагато легше. Насамперед можна буде акумулювати кошти та разом вирішувати у якому селі є нагальні проблеми. Спільно використовувати техніку, фахівців, робити великі проекти, щоб залучати кошти обласного, державного бюджетів, працювати з урядовими програмами.

- Та й з довідками, з послугами буде простіше?

- Так, доступ населення до цих послуг є дуже важливим. Громада вирішить скільки центрів надання адміністративних послуг нам потрібно, адже всі необхідні послуги мають бути максимально наближені до людини, де б вона не проживала. Слід розвивати і надання комунальних послуг, підвищувати їх якість. Для цього мають бути зроблені паспорти потреб у кожному селі. Скажімо, у Суботцях потребує вирішення проблема водопостачання і водовідведення. Втрати води перевищують всі нормативи, а це недопустимо. Варто більше працювати над впорядкуванням села, над встановленням баків для роздільного сміття, хоча заради справедливості слід сказати, що вже багато й зроблено. У інших селах можуть бути свої «слабкі місця», тож у новобраного голови, депутатського корпусу стоять непрості і важливі завдання: розроблення стратегічного плану, визначення найбільш невідкладних завдань. Що б хотів ще для Суботців? Розвитку спорту, відповідного рівня футбольне поле, підтримку молоді. У нас досить високий рівень освітніх закладів,

- Ви очолюєте Комісію з питань соціального захисту, правопорядку, охорони здоров’я, освіти, культури, молоді, спорту та з питань регламенту – скажіть, якими досягненнями може пишатися комісія? Що вдалося, чого не вдалося?

- Комісія налічує чотири депутати. Здебільшого розглядаємо питання, які виносяться на пленарні засідання. Прискіпливо вивчаємо документи для надання матеріальної допомоги. Склад депутатського корпусу всього 14 осіб, наступна каденція має налічувати 26,а це можливість вирішувати більше питань, мати представництво з усіх сіл, знати проблеми, окреслювати перспективи.

- Яким, на Вашу думку має бути депутатський корпус?

- Не так важливо які партії будуть представлені. Головне, щоб це були люди патріотично налаштовані до громади, були чесними і порядними. І тоді у нас обов’язково все вийде!


Записала Надія Коленченко – для сайту «Суботці.Інфо»



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: