​Запитайте у директора!

02.10.20 18:00

Чи не кожен у житті пережив обіцянку відправити його,товариша чи подружку до директора школи «на килим». Ви знали більшу кару? Мабуть навряд. І якщо навіть директор наймиліша у світі людина було страшно, хоча навчалася на відмінно. Але не цього разу.

Творчий звіт учителів, що атестуються
Творчий звіт учителів, що атестуються
Бо викликала директора я. Щоправда на розмову. Але задоволення від того не менше,бо мій співбесідник Анатолій Савлук, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, Відмінник освіти України, лауреат обласної премії ім. Сухомлинського, директор Опорного навчального закладу «Суботцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» теж боявся. Дуже боявся не назвати тих, хто є гордістю школи, не похвалити колектив, не озвучити перемоги, не згадати переможців і призерів. Говоримо напередодні Дня вчителя, тож до буднів трішки й святкового.

Трудовий колектив, фото надане співрозмовником
Трудовий колектив, фото надане співрозмовником
- Анатолію Григоровичу, кілька слів про історію школи і чи є привід пишатися її сьогоденням?

- Школа збудована місцевим колективним господарством імені Леніна, яким керував Герой Соціалістичної Праці В. М. Гуртовий і відчинила свої двері для дітей 1 вересня 1973 року. З 1973 по1998 рік її директором працював В. І. Цугуй, метою діяльності якого було створення вчительського колективу з високою педагогічною культурою. За часів його директорства школа стала базовою навчальнометодичного кабінету школознавства обласного інституту удосконалення вчителів. Далі до 2009 року цю естафету продовжувала Н.П. Суліма. Впродовж цих років педагогічний колектив зробив чималий крок по впровадженню в практику роботи педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського та пропаганді досвіду роботи вчителів серед шкіл району і області.

Випускники 2020, фото надане співрозмовником
Випускники 2020, фото надане співрозмовником
Тож маємо славні традиції, спадкоємність поколінь, гордість за наших учнів, котрі сьогодні працюють у різних галузях, обіймають високі посади, є кращими у своїх професіях. Ми пишаємося колективом, бо тільки завдяки спільній праці, зусиллям кожного маємо гарні результати. І наші педагоги заслуговують на високу оцінку. Колектив стабільний, досвідчений, але прагнуть у роботі використовувати сучасні методики та напрацювання. Тож щорічно наші учні отримують 1-2-3 місця у районних олімпіадах. Протягом багатьох років були кращими і в області. Отримували відзнаки і нагороди за захист конкурсних робіт у МАН. Торік Анна Булгаз зайняла друге місце в області з географії, стала учасницею всеукраїнського етапу, а цього року вже отримала перемогу в області, однак через карантин не змогла продемонструвати свої знання на етапі вищого рівня.

День вишиванки, фото надане співрозмовником
День вишиванки, фото надане співрозмовником
Чи не привід для гордості те,що наші випускники навчаються у престижних учбових закладах Дніпра, Львова, Києва, Харкова?! Приємно, що деякі обирають професію педагога. Скажімо, випускник нинішнього року Ілля Попов – студент педагогічного університету імені В.Винниченка факультету фізичного виховання, а Надія Лужецька продовжує навчання на філологічному факультеті. На природничому факультеті навчаються Анастасія Грушевська і Альона Михалевич, переможниці у захисті наукових робіт. Маємо гарні результати і за підсумками ЗНО. Два роки тому навіть увійшли до 50 кращих шкіл Кіровоградської області за результатами щорічного оцінювання. А які у нас талановиті діти навчаються! Наш хореографічний ансамбль «Едельвейс» ,яким керує Тетяна Іванівна Ігнатьєва отримував перемоги не лише в області, а й має всеукраїнські відзнаки. Пишаємося спортсменами, скажімо, волейболісти завжди отримують призові місця, хвалять і учасників «захисник Кіровоградщини». Звісно ж це дуже короткий перелік того чим пишаємося, може бути дуже довгий список.

Учасники Єврофесту, фото надане співрозмовником
Учасники Єврофесту, фото надане співрозмовником
- Як працюється на карантині? Хто з бізнесу чи громади допомагає?

- Ми у зеленій зоні, а отже можливість проводити очне навчання, бо я не прихильник дистанційного, хоча освоїли відповідні навички. Діти повинні контактувати з педагогом і між собою, тож запровадили всі можливі заходи для захисту. Додали входи і виходи, зробили розмітку-зони куди можна заходити, якої дистанції триматися. Учні знаходяться тільки у своїй аудиторії, за винятком фізкультури і інформатики.

Щодня миємо підлогу з дезінфікуючим розчином, обробляємо антисептиком місця загального користування: парти, стільці, двері. У їдальні облаштували столи так,щоб відстань складала щонайменше 1.5 метра, встановлено і особливий графік харчування. Намагаємося максимально забезпечити засобами захисту. Готові і до дистанційного навчання у разі потреби.

Участь в районному етапі змагань Захисник Кіровоградщини
Участь в районному етапі змагань Захисник Кіровоградщини
А щодо допомоги, то багато свідомих односельців надають посильну допомогу для комфортного і повноцінного навчання. Можу похвалитися: за кошти субвенції цього року відділом освіти закуплено меблі для кабінетів математики та історії, обладнання у кабінет хімії, телевізор. За кошти районного бюджету здійснюється ремонт санітарного приміщення другого поверху. Купили дві стінки для першокласників за кошти бюджету Суботцівської сільської ради. Приємно відзначити, що у нас соціально відповідальний бізнес. Завжди істотна і доречна допомога господарства «Хлібодар», дякуємо Руслану Федоровичу Згривцю. Завжди приходять на допомогу Знам`янський щебеневий завод, «Знам`янський Граніт». Не залишається осторонь вирішення проблем школи ПП «Ареал» - Цилюрик Володимир Степанович, зокрема йому завдячуємо придбанням канцелярських товарів.

Виставка учнівської творчості, фото надане співрозмовником
Виставка учнівської творчості, фото надане співрозмовником
- Як оцінюєте майбутнє об'єднання громад, чого очікуєте?

- Тільки позитивні очікування. Децентралізація-це нові можливості для розвитку сільських територій. Будуть нові можливості для навчання дітей і розвитку для спорту, творчості і таке інше. Державна субвенція та кошти місцевого бюджету можуть відкрити такі можливості про які і думати боялися.

Шкільний благодійний ярмарок, фото надане співрозмовником
Шкільний благодійний ярмарок, фото надане співрозмовником
- Про що мріє директор школи?

- Що нарешті будуть вкладатися достатньо коштів у майбутнє дітей. Мрію, щоб у кожному класі стояли інтерактивні комплекси і мультимедійні дошки, були заповнені обладнанням кабінети фізики, хімії і біології, а за школою сучасний стадіон з усім необхідним. І щоб учні усвідомлювали, що сьогодні знання - це перша і найбільша необхідність, нові можливості для успішних стартів. А навчати є кому. Переможці конкурсу «Вчитель року», лауреати обласних премій. Маємо чотири вчителі –методисти, 19-мають звання «Старший учитель», і всі люблять свою роботу, радіють успіхам учнів, пишаються їхніми здобутками.

Маючи нагоду вітаю колектив школи, всіх освітян з професійним святом. Бажаю нових звершень і перемог, благополуччя, всіляких гараздів.


Розмовляла Надія Коленченко – для сайту «Суботці.Інфо»



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: