​Коли всі святкують – вони працюють!

07.10.20 10:00

Мошоринський будинок культури очолює талановита, ініціативна і енергійна Анжела Кіслінська. Її творчі ідеї захоплюють, робота має результат, а виступи вихованців відзначені на численних фестивалях.

Мошоринський будинок культури очолює талановита, ініціативна і енергійна Анжела Кіслінська
Мошоринський будинок культури очолює талановита, ініціативна і енергійна Анжела Кіслінська
У Мошоринському сільському будинку культури Анжела Олегівна працює керівницею вже 12 років. Завжди усміхнену та привітну, її добре знають, люблять та поважають не лише в селі Мошориному, де вона працює, а й у селі Володимирівці, де проживає. Не кажучи вже про села району та населені пункти за межами Знам’янщини. Адже ця талановита співачка має сильний, приємний голос, чарує глядачів своїм неповторним співом та запалює своїм позитивом.

Також Анжела Олегівна займається режисируванням творчих заходів, очолює хореографічний колектив «Angi_Go», веде театральний гурток та співає у тріо «Folk Voices». Пані Анжела ще й прекрасна ведуча, на святах вміє зацікавити, розвеселити, створити в залі приємну та довірливу атмосферу. Без перебільшення можна сказати, що вона всебічно обдарована людина!

В очолюваному нею закладі успішно діють сім гуртків і три любительських об’єднання. Жіноче об’єднання «Вербиченька» згуртувало жінок за інтересами, вони діляться рецептами, кулінарними здібностями, дискутують з різних актуальних питань.Фізкультурно-оздоровче об’єднання «Світ гри», згуртувало активних і рухливих дітей. На гуртку «Умілі ручки», розвивають дрібну моторику: клеють, вирізають, діти створюють чудові вироби власними руками і жодне свято не проходить без подарунків, зроблених їх власними руками. Періодично запрошують майстриню з сучасної випічки Аліну Старіченко, яка неодноразово проводила майстер-клас по розпису імбирних пряників. А дітей старшої вікової категорії навчила виготовляти зефір.

Хореографічний колектив «Angi_Go» діє у селі четвертий рік поспіль. Спочатку це була одна група, в якій було 25 вихованців. Нині колектив складається з двох груп: молодша — дівчатка і хлопчики від 8 до 10 років включно, де займаються 18 дітей, і старша — танцівники від 10 до 13 років включно, де танцюють теж 18 підлітків.

- Жоден наш захід не проходить без хореографічних композицій, - розповідає Анжела Олегівна. - Танцювальне мистецтво, як вид естетичного виховання, має велику силу. Заняття танцями долучають дитину до прекрасного, виховують художній смак. На уроках танцю діти розвиваються фізично, зміцнюють здоров’я, набувають творчої фантазії, вчаться образно мислити. Результат - наші досягнення!

У минулому році на Міжнародному фестивалі «Преміум Фешн-Фест», який проходив у місті Запоріжжі, мошоринці зайняли третє місце по хореографії. І та ІІ місця по художньому читанню. І місце виборола Ліза Кобець, яка прочитала монолог Остапа Вишні «Молочарство», а ІІ місце зайняв Влад Пугачов, який прочитав вірш «В моїй Україні ніхто не стріляє». Також отримали сертифікат і мали їхати в Болгарію, але карантин вніс свої корективи і поїздку прийшлося відкласти, але маємо надію, що все ж таки побуваємо в Болгарії.

Тільки цього року діти із села Мошорине отримали визнання на ІХ Міжнародному онлайн шоу-фестивалі талантів «Za Грай entertainmentfest літо – 2020», (Болгарія), громадська організація «Запорізький молодіжний еколого-краєзнавчий центр». Хореографічний колектив «Angi_Co» виборов І місця в номінаціях: дитяча хореографія, формейшн, І вікова катергорія; народно-стилізований танок, формейшн, ІІ вікова категорія; естрадно-спортивний танок, дует у складі Аліни Ратушнюк та Аріни Фоменко, змішана вікова категорія. А також І місце отримала в номінації художнє читання Владислава Кіслінська, яка продекламувала поему Лесі Українки «Русалка», в народному стилі.

Кожна дитина була нагороджена медалями, грамотами та пам’ятними статуетками. Подяку отримала керівник хореографічного колективу Анжела Кіслінська за активну професійну діяльність з обдарованими дітьми, сприяння формуванню нової творчої еліти на Міжнародному рівні. Також у цьому році брали участь у багатожанровому онлайн-фестивалі у м. Львові.

- Мені хочеться, щоб у дітей залишалися найпрекрасніші спогади про дитинство, а не просто відтренувалися і пішли. Тому щомісяця ми відзначаємо День іменинника. Окрім того діти дуже полюбляють «піжамну вечірку», Хеловін, «обливальний день» та звітні концерти на 8 Березня, коли проводяться з батьками, а також дорослі повторюють танцювальні рухи за дітьми. Це згуртовує!, - переконана пані Анжела.

За її словами, усі вихованці Будинку культури є активними учасниками творчих заходів у селі, вони самі проявляють ініціативу, фонтанують ідеями, і коли дорослі бачать, що дітям цікаво, то відчувають, що їх робота приносить велику користь!

Також при Мошоринському СБКактивно діє і вокально-хоровий ансамбль, керівниця - Людмила Яцишина. Всі заходи у районі проходять за їх участі. У 2018 році вони брали участь у районному фестивалі «Битва хорів», де вибороли приз «Глядацьких симпатій». Також вони є постійними учасниками обласного фестивалю «Чута-Фест», «Калиновий спів» та інших. Варто згадати і про чудовий вокально-естрадний гурток «Джерельце» та театралізований колектив «Драйв», які очолює молода і талановита Юлія Костюченко.

- Карантин цього року посприяв тому, що ми розвинули нові форми роботи, - продовжує ділитися нововведеннями Анжела Олегівна. - Ми запровадили виїзні концерти. Людям дуже подобається, адже є бабусі та дідусі, яким важко вже дістатися до будинку культури, тож ми приходимо до них, зігріваємо увагою, радуємо концертами.

Мальовниче село Мошорине ще за давніх часів розподілене на чотири куточки, які ніжно по-домашньому називають «Хутір», «Бульба», «Ріжок» та «Центр». Тож, цього року День рибалки відсвяткували на Хуторі, з юшкою, піснями, танцями, іграми та конкурсами. Святковий концерт до дня працівників торгівлі провели у Центрі. Найбільш широкомасштабний і найсолодший захід «Свято меду» провели на Бульбі, де проживає Олег Сідельник. Він затятий пасічник, активний учасник аматорських колективів і бере участь у всіх заходах, чудово співає та гарно декламує гуморески.

Олег Анатолійович виступив і головним спонсором свята. Була безкоштовна лотерея, а у конкурсі на кращий букет «маковійчик» перше місце зайняли мама та донька Олена та Аміна Овдійчук і отримали головний приз – три літри запашного меду. Друге місце і приз у два літри меду віддали Людмилі Ваці, і третє місце і літр меду виборола Софія Сінокосова. По завершенню святкової програми всіх присутніх частували динями, кавунами, шуликами та різаними медовими сотами.

- У селі Васине ми вже третій рік поспіль святкуємо Івана Купала. І це не всі заходи, які проводимо масштабно. У червні щотижня організовуємо розважальні заходи для дітей, потім святкуємо День молоді та ще ряд інших. У цьому напрямку напрацьовуємо репертуар, проводимо щоденні репетиції. Активно співпрацюємо з ветеранською організацією, - розповідає пані Анжела.

Вона знає, що у Мошориному дуже активні, ініціативні і талановиті люди. Окремо відзначає, що у фойє будинку культури стіни оздоблені у стилі петриківського розпису. І цю красу створила Наталія Погребняк зі своєю невісткою Юлею. Гарний ремонт вдалося зробити і у методичному кабінеті, і у хореографічній кімнаті. Значну підтримку та допомогу Буднок культури отримує від сільської ради, яку очолює Олексій Кондратенко.

- Сподіваємося у майбутньому на капітальний ремонт всього будинку культури. Адже приміщення велике, двоповерхове, потребує значних капіталовкладень. Але сюди завжди поспішають люди, багато бажаючих займатися і розвивати свої творчі здібності. А коли є бажання, думаю, що знайдуться і можливості, - переконана Анжела Олегівна.

На питання, звідки черпає енергію, сили і бажання працювати з таким великим ентузіазмом, відповідає:

- Мені хочеться творити, поки я це можу, поки у мене є охочі навчатися і є публіка. Творитиму до тих пір, поки бачитиму, що дітям це цікаво, а людям потрібно. Тому я віддаюсь роботі сповна. Буває важко, але мені подобається, коли у нас є результат. Де я беру натхнення? Це моя сім’я. Маю чудового чоловіка Ігоря, який підтримує всі мої починання, мій порадник, спонсор моїх ідей, і найбільший критик.Працює він на залізниці, і єдиний із сім’ї, який не живе сценою, але живе нами, від нього я набираюся сил. Він не лише уважний чоловік, а ще й турботливий батько. Разом виховуємо трьох донечок. Найстарша Дарина - студентка Центральноукраїнського педагогічного університету, де навчається на факультеті початкової освіти, педагогіки та психології. Вона для мене є певним мозковим центром, саме Дарина допомагає у виборі концертних костюмів, чи підборі музики.

Влада – восьмикласниця Мошоринської ОНЗ. Учасниця хореографічного колективу «Angi_Go», любить поезію, чудово декламує вірші, гарно малює. У школі висять її роботи – картини гетьманів України, намальовані олівцем. Три роки поспіль виграє кубок області зі спортивного орієнтування, тренер Вадим Воровський. Є учасником Євроклубу «Діамант». Моє захоплення хореографією розпочалося саме від середньої доньки Владислави. Я помітила, що вона має проблеми з ритмікою і стала займатися з нею вдома, а потім виникла ідея щодо танцювального колективу.

Наймолодша п’ятирічна Крістіна відвідує дитячий дошкільний заклад «Барвінок», дуже енергійна, активна та комунікабельна. Вже видно її вокальні та хореографічні здібності. Постійно з нами на репетиціях, тож і співає з нами і танцює, і в садочок ходить залюбки. Мої доньки — моє продовження, з ними пізнаю нове, йду в ногу з сучасністю. І пишаюся своїми рідними!

А я з сестрою Євгенією є продовженням своєї співочої родини. Батько чудово грав на музичних інструментах, мама – Ганна Павлівна Кобжецька теж має співочий голос і виступає на сцені. Моя сестра, Євгенія навчається в Олександрійському коледжі культури і мистецтв на факультеті хореографії. Я щаслива жінка, має чудову сім’ю, улюблену роботу, талановитих вихованців, гарних колег. І на моєму життєвому шляху зустрічаються лише щирі і добропорядні люди!


Записала Катерина МАТКО, фото надала героїня розповіді



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: