​Сільська медицина – в центрі уваги!

09.10.20 14:00

Днями Знам`янський район із робочим візитом відвідав голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Назаренко. Ціллю поїздки, зокрема, було відвідати амбулаторію в селі Диківці, яка навесні нинішнього року прийняла перших пацієнтів.

До цього жителям села доводилося отримувати медичні послуги у приміщенні, яке було збудоване в 1920 році і перебувало в аварійному стані. Нову амбулаторію розмістили на другому поверсі будівлі сільської ради. Медичний заклад відповідає найсучаснішим вимогам, у ньому створені всі необхідні умови для пацієнтів, у тому числі, людей з обмеженими можливостями. Голова облдержадміністрації високо оцінив результати проведеної роботи, схвалив він і плани подальшого розвитку території.

Проект Диківської амбулаторії втілено завдяки участі в програмі ЄС ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Як повідомила координаторка проекту Тетяна Головченко, це підсумок об`єднаних зусиль людей, які не критикують когось і сидять при цьому склавши руки, а працюють. Результати їхньої роботи ще довго приноситимуть користь громаді.

Будівництво стартувало у 2013 році, було кілька черг. Організаційна робота переважно виконувалася на районному рівні. За словами голови Знам`янської райдержадміністрації Василя Смаглюка, координатором програми ЄС ПРООН у Знам`янському районі є депутат райради Дмитро Молодченко. І амбулаторія в Диківці – лише один із реалізованих проектів. Всього їх було 19.

Зокрема, ремонт амбулаторії в Петровому, фельдшерсько-акушерського пункту в Казарні, заміна вікон та ремонт школи в Богданівці, заміна вікон в дитячому садочку в Трепівці, сприяння економічному розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Казарні, Богданівці та Володимирівці.

Загалом, район активно включився в проект, залучили мільйони гривень. Лише на деяких територіях реальна можливість розвитку власної інфраструктури була проігнорована. Наприклад у Суботцях, до речі, третьому за чисельністю селі району, неодноразові пропозиції долучитися до проекту були з невідомих причин проігноровані тодішнім керівництвом села.


текст - Сергій Міщенко



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: