​Їм довірили найцінніше – дітей!

13.10.20 10:00

Дитячий садок – це невтомна і самобутня країна малечі. Це той світ у якому дитина живе в найважливіший період свого розвитку. Це особливий світ любові і добра зі своїми радощами і прикрощами, в якому переживаннями і досягненнями дитина пізнає навколишній світ та опановує своє місце у ньому.

Дошкільний навчальний заклад «Веселка» села Трепівки гарний ззовні, має на подвір’ї просторий упорядкований дитячий майданчик, а затишне всередині приміщення ніби випромінює тепло і гостинність. Тут працює дві групи, відвідує садочок 50 дітей, підвозяться діти шкільним автобусом навіть із сусідніх сіл: Копані, Новотрепівка та з території Казарнянської сільської ради, з сіл: Глибока Балка, Милова Балка, Нововодяне.

На фото колектив ДНЗ "Веселка"
На фото колектив ДНЗ "Веселка"
Трудовий колектив складається з 14 осіб, з них: чотири вихователя, три помічника вихователя, два кухара, завідуюча господарством, музичний керівник, медична сестра, охоронник, а очолює цей дружній колектив вже сім років поспіль Ірина Миколаївна Лужанська. Кожен з працівників дуже добре знає свої обов’язки і з відповідальністю ставиться до їх виконання, і робить все можливе, щоб малеча до садочку поспішала із задоволенням. І їм є чим пишатися, бо до них діти йдуть з радістю, а це – найвища нагорода за працю.

У селі є ще діти, які бажають відвідувати садочок, але поки що не вистачає місць. Ірина Миколаївна зазначила, що планували відкривати ще одну групу, але проаналізували кількість дітей на наступний рік і зрозуміли, що немає доцільності. Кількість дітей зменшується...

- Колектив має життєве кредо: «Kожна дитина має право на свій особистий шлях розвитку». Якщо дитину хвалити, вона вчиться робити все якнайкраще. Якщо відноситися з чесністю, виросте справедливою. Якщо дитина живе у безпеці, вона вчиться вірити. Якщо дитина живе дружбою, вона вчиться знаходити у світі любов. Тож і намагаємося працювати за такими принципами, щоб наші дітки виростали чесними, добрими і справедливими, - розповідає Ірина Миколаївна. - Усі педагоги - справжні майстри своєї справи. Вони творчі, ініціативні, люблять свою професію. Кожен із них має індивідуальний творчий потенціал, різноманітні нахили і здібності. Турбуються про фізичне здоров’я дітей. Багато занять проводяться на вулиці, організовуються екскурсіїдля малечі, конкурси між групами.

Щоквартально у закладі проводиться тиждень безпеки, із залученням дітей до різних форм роботи: заняття, ігрова діяльність, конкурси, бесіди, свята. Проходять Дні здоров’я та заняття з правового та патріотичного виховання. Вихователі сумлінно працюють над удосконаленням форми роботи з мовленнєвого розвитку дітей, яке пов’язане з вихованням любові і поваги до рідної мови. Проводяться заняття з англійської мови. Також у закладі для батьків організовуються виставки дитячих робіт.

Спільними зусиллями колективу при дошкільному закладі відкрито народознавчу кімнату, яка оздоблена старовинними речами. Дітлахи із задоволенням відвідують цю кімнату та дізнаються про історію рідного краю.

Також завдяки зусиллям колективу на території закладу було установлено дитячий ігровий майданчик.

Педагоги понад усе прагнуть, щоб маленьким відвідувачам тут жилося добре, аби кожен день проходив радісно. Кожна зустріч з дітьми починається з доброзичливих побажань один одному. А далі діти разом з вихователями подорожують у світ природи, світ граматики і математики, пізнають його, набуваючи свого першого життєвого досвіду, навчаються ділитися іграшками, радіти кожному дню та жити в дружбі та злагоді.

Заклад забезпечений усім необхідним для перебування дітей, поновлено інвентар, іграшки, щорічно поновлюється харчоблок і в цьому допомагає сільська рада. Також заклад забезпечений усім необхідним працювати в умовах карантину. За кошти Трепівської сільської ради відкрито медичний кабінет, де за сумісництвом працює медсестра. Закупили необхідні ліки, бактерицидну лампу, всі необхідні дезінфікуючі засоби, антисептики.Розроблено режим роботи, прогулянок, навчання та відпочинку дітей. В умовах суворого карантину працювали і проводили заняття з дітьми дистанційно, а також вдалося здійснити у приміщенні ремонт.

Батьки допомагають у забезпечені канцтоварами та засобами гігієни. Раніше допомагали фермерські господарства, але на даний час все закуповується за кошти сільської ради. Колектив садочку має тісну співпрацю з місцевою церквою святого Миколая Мирлікійського. Настоятель церкви отець Георгій для дітей організовує навчання, прищеплює духовну культуру.

У цьому році дошкільному навчальному закладу «Веселка» виповнилося 42 роки. За ці роки багато дошкільнят вже здобули навчання в школі, у вищих навчальних закладах, створили сім’ї, і вже свою малечу водять до дитячого садочку. Цього року до школи підготували 22 випускника. Завдяки безмежній любові вихователів, їх наполегливій праці, через 20 років уже ці випускники приведуть до садочку своїх дітей, а можливо хтось із випускників і працюватиме у закладі, який подарував їм щасливе дитинство!


Записала Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: