​Скільки в землю вкладеш, то стільки і врожаю візьмеш!

20.10.20 16:00

Фермерське господарство «Магнат», яке очолює Анатолій Леонідович Русаков, працює на території села Васине Мошоринської сільської ради і славиться в районі високою культурою землеробства.

Трудовий колектив працює з відповідальністю на розвиток господарства. Тут додержуються агротехнічних вимог та впроваджують нові високопродуктивні технології вирощування сільськогосподарських культур та досягають вагомих показників у галузі рослинництва.

Анатолій Русаков господарство заснував у 2001 році, спочатку було складно, адже земля не дозволяє помилок, завжди потребує уваги. Тож знань і досвіду не вистачало, але як стверджує народна мудрість: «якщо людина хоче чогось досягти, вона шукає можливості, а якщо не хоче, то шукає причини». Анатолій дав собі слово, що засноване господарство працюватиме і розвиватиметься.

У 2008 році закінчив Кіровоградський державний технічний університет, за спеціальністю електрифікація та обладнання агропромислового комплексу, інженер-механік. Робота на землі приносила задоволення, хоч і виснажувала. Через деякий час молодого, активного, ініціативного та вже знаючого аграрія колеги обрали головою Асоціації фермерів та приватних землевласників Знам’янського району. І вже близько п’ятнадцяти років поспіль вирішує проблемні та актуальні питання землекористувачів.

- Більшість фермерів розпочинали господарювати практично з нульовим матеріально-технічним забезпеченням. Кожен «діставав» де міг і що міг, - згадує ті роки Анатолій Леонідович. - Отож, фермери, об'єднавшись у спілку, допомагали один одному технікою, посівним матеріалом та іншим. І за роки плідної праці, на сьогодні мають трактори, зернозбиральні комбайни, вантажні автомобілі, є ґрунтообробна та інша техніка. Сьогодні фермери вчасно розраховуються з працюючими та селянами-орендодавцями, сплачують податки та допомагають вирішувати сільські проблеми.

На даний час у користуванні фермерського господарства «Магнат» знаходиться 375,59 га ріллі, де вирощуються зернові та технічні культури. Періодично вносяться мінеральні добрива, здійснюється підживлення сільськогосподарських культур. Господарство розвивається, поновлюється техніка, є зерносушильний комплекс. Минулого року за високі досягнення у роботі світлину трудового колективу було відзначено і занесено на районну Дошку Пошани «Трудова слава Знам’янського району».

За минулорічними показникамиозимої пшениці в господарстві було посіяно на площі 80 гектар, врожайність склала 55,1 ц/га, кукурудзи вирощено на площі 100,59 га, врожайність склала 100,1 ц/га, ріпаку зібрали з площі 95 гектар, врожайність склала 23,5 ц/га, соняшника вирощено на площі 100 гектар, врожайність склала 25 центнерів з гектара.

Цього року безсніжна зима та посушливе літо внесли свої корективи. Озимої пшениці зібрали з площі 110 гектар, врожайність склала 35,6 ц/га. Озимого ріпаку з площі 90 гектар зібрано по 15 центнерів з гектара. Заробітна плата таподатки до бюджету сплачуються вчасно та у повному обсязі. Працівники забезпечені необхідною технікою, створюються належні умови праці, щоб працювалося комфортно і безпечно.


текст - Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: