Коли робота у задоволення!

20.10.20 10:00

Дуже добре, коли є люди, які не стоять осторонь життя односельців. Кожне село славиться такими людьми, які своїми здобутками та невтомною працею його прославляють. Олександр Морощук, учитель історії та географії ОНЗ «Трепівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів».

Народився Олександр Сергійович у місті Олександрії, там пройшло його дитинство і юність. Після закінчення школи, за покликом душі вступив до Олександрійського педагогічного коледжу імені В.О.Сухомлинського, а згодом до педагогічного університету імені В.Винниченка, де отримав спеціальність учителя історії та географії. Після університету – служба в армії. Кохання своє зустрів будучи студентом. З Ольгою проживали у гуртожитку на одному поверсі і навчалися на одному факультеті. Одружилися та переїхали жити до Трепівки. Нині - це міцна родина в якій панує взаємоповага, кохання, порозуміння та підтримка.

Усе своє життя Олександр Сергійович має непереборне бажання фотографувати. Окрім того, він зажди хотів передати комусь набуті знання, мати учнів, котрі з такою ж любов’ю та жагою тягнулися б до фотоапарату. Мрія здійснилася – він керівник фото-відео студії «Пошук» районного центру дитячої та юнацької творчості. Бажаючих відвідувати гурток багато. Чоловік щасливий, адже його учні перейняли його любов та бажання бачити світ через об'єктив фотоапарату.

Проникливі світлини, портрети та пейзажі, які прикрашають фойє школи, кабінет та постійні вистаки у районі та області, нагадують про те, що діти вчаться бачити світ іншим, прекрасним і неповторним.Дійсно, на фото природа ніби жива, відчуваєш подих вітру, шелест трав, ніжність квітів.На заняттях гуртківці вивчають різні види й техніки фотографії. Навчаються різножанровій та сюжетній зйомці, а ще вивчають будову фотографічної техніки. Якщо сказати ширше — бачити і відчувати фотографію.

Окрім захоплення фотографією, він гарний вчитель. Результати його педагогічної роботи помітні не лише серед освітян району, а й області. Щорічні здобутки учнів на обласних та районних конкурсах та змаганнях з фотоаматорства та захисту наукових робіт Малої академії наук і олімпіад району.

Так, під керівництвом Олександра Сергійовича щорічно вихованці здобували призові місця в обласному та Всеукраїнських етапах конкурса «Моя Україно!», перше і друге місце на районному конкурсі «Єдина громада – Сильна громада», на обласному (очному) конкурсі юних фотоаматорів І місце, І і ІІІ місце на обласному (очному) конкурс юних фотоаматорів,ІІ місце фотоконкурсу «Україна – це ми!», ІІІ місце в номінації фото «Єврофест 2019», стали призерами конкурсу присвяченого 100-річчю В.О.Сухомлинського – «Людина починається з добра» та районного конкурсу «Моя сім’я без насильства».Олександр Сергійович є талановитим учителем, який добре володіє знаннями та вміє передавати їх учням.

Під його керівництвом та за його підготовки учні зайняли ІІ місце на районному етапі наукових робіт з географії в МАН «Водна проблема України на прикладі річки Інгулець» (2017-2018 навчальний рік), І місце на районному етапі наукових робіт в МАН «Вплив географічного середовища» на формування української ментальності», та ІІІ місце з географії на районному рівні.

У своїй роботі Олександр Сергійович застосовує ефективні методи і прийоми навчання та виховання дітей та активно впроваджує у практику навчально-виховної роботи інноваційні технології. Тісно співпрацює із батьківським колективом, громадою села, разом дали хороший результат, створивши надійне підгрунтя для повноцінного навчання та виховання дітей.

текст – Катерина Матко, фото надав герой розповіді



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: