​Антоніна Ніконорова: «Я завжди знала, що буду художницею або створюватиму щось прекрасне своїми руками»

21.10.20 16:00

Чи не кожна жителька села Суботці, яка робить манікюр, педикюр, чи фарбує брови, знає Антоніну Ніконорову, адже багато хто користується її послугами. Проте мистецький шлях суботчанки почався ще в школі та по праву може називатися «від малюнків на стінах до нейл-арту».

​Антоніна Ніконорова
​Антоніна Ніконорова

Про початок свого творчого шляху розповідає сама майстриня:

- Малювати я розпочала ще з початкової школи. У дитинстві мій дядько-художник (малювати він навчився сам) приїздив зі своєю дружиною до нашої оселі в Суботцях на гостини. Майже щодня він створював пейзажі, сидячи на нашому подвір’ї або десь у мальовничих куточках села. Часто я проводила час з ним, спостерігаючи за його роботою та вдихаючи запах фарби, який мені завжди подобався. Саме з тих часів я полюбила малювання і не уявляла себе без картин, хоча і не люблю писати пейзажі, а більше – портрети. Відтоді я твердо знала, що буду художницею або створюватиму щось прекрасне своїми руками.

Дві картини ​Антоніни Ніконорової
Дві картини ​Антоніни Ніконорової
Згодом Антоніна продовжила розвивати свої таланти до малювання у школі: вчителька образотворчого мистецтва організовувала виставки робіт майбутньої художниці-майстрині:

- У школі я продовжила удосконалювати свої мистецькі навички: постійно малювала стінгазети або якісь плакати. Моя вчителька образотворчого мистецтва організовувала виставки моїх робіт. Одну з них я пам’ятаю досі: це виставка, присвячена героям мультфільмів. Згадую, як я їх малювала, збирала роботи саме цієї тематики. Це була цікава праця, яка могла захоплювати мене годинами, адже малювати треба було, дивлячись мультики. Коли закінчила школу, то почала більш професійно займатися живописом: вже дарувала картини моїм рідним та близьким, писала їхні портрети, малювала на стінах дитячих кімнат своїх племінників. Власноруч створила подарунок для матері свого хрещеника, це була велика картина, яка мені дуже подобалася: на ній зображені лев та левиця.

Картина ​Антоніни Ніконорової
Картина ​Антоніни Ніконорової
Під час навчання майстерності дизайнера в Черкасах та Кропивницькому суботчанка захопилася нейл-артом, що і стало згодом її професійною діяльністю:

- Я закінчила Черкаський художньо-технічний коледж за фахом «Художник-конструктор (дизайнер)», а потім почала навчатися у КІРУЕ у м. Кропивницький. Саме тоді моя подруга, яка працювала у м. Москва, запропонувала мені спробувати себе у манікюрній справі. Я почала вчитися і практикуватися на односельчанках. На хвіртці вивісила оголошення «Роблю безкоштовно манікюр» - і люди почали приходити, а я практикувалася. Згодом працювала в салоні «Алєкса» у Москві, це було моє перше робоче місце, яке й визначило мій професійний шлях.

Нейл-арт від Антоніни Ніконорової
Нейл-арт від Антоніни Ніконорової
Починаючи з 2013 року (саме тоді Антоніна почала працювати майстринею манікюру), у дівчини вже чимало досягнень та надбань: навчання з курсу «майстер нігтьової пластини», сертифікати про кваліфікаційні навчання зі створення французького манікюру, апаратної обробки нігтів та інші.

​Антоніна Ніконорова працює з клієнтками
​Антоніна Ніконорова працює з клієнтками
Проте, любов до створення прекрасного (вже не тільки на холсті, а й на тілі людини), постійно надихає дівчину розвиватися та не зупинятися на досягнутому. У кінці 2019 року Антоніна опанувала фах бровіста й зараз практикується у новому «брівному» малюнку, опановуючи різні техніки та стилі. Суботчанка має плани розвиватися і далі:

- Зараз вивчаю техніки професійного макіяжу та догляду за обличчям. У майбутньому хочу навчитися створювати гарні образи та опанувати техніки накладання декоративної косметики. Практикуюся переважно на своїх рідних та знайомих, на собі. Дуже часто викладаю у мережу відео по догляду за шкірою обличчя та з техніками створення різноманітних образів.

Візаж від Антоніни Ніконорової
Візаж від Антоніни Ніконорової

Переглянути роботи Антоніни Ніконорової можна за посиланням

Записала Ольга Полякова - спеціально для «Суботці.Інфо»



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: