Учитель – не просто професія, а високе звання, яке багато до чого зобов’язує!

27.10.20 10:00

Коли живе школа, тоді вирує життя у селі. Богданівська школа № 1 імені І.Г.Ткаченка. Середня, загальноосвітня, опорна… Школа змінює статуси і назви, та незмінними залишаються характерні риси всіх учасників навчально-виховного процесу: учнів, учителів, батьків – зацікавленість, відповідальність, порядність, взаємодопомога. Ми всі дуже різні і характером, і темпераментом, і знаннями, і бажаннями. Та всіх нас об’єднує любов до рідної школи.

Спільна діяльність учителів, учнів, батьків принесла високі результати у навчанні та вихованні підростаючого покоління, а з ними і визнання – колектив ОНЗ «Богданівська ЗШ І-ІІІ ступенів імені І.Г.Ткаченка» розкривають творчі здібності школярів, які здобувають призові місця з багатьох дисциплін.

Та почивати на лаврах і пишатися високими результатами не в характері богданівських учителів. Адже на зміну одним учням приходять інші – допитливі, рухливі, зацікавлені. І вони вимагають від учителів нових знань, підходів, методик, спонукають до навчання та творчого пошуку.

Директор ОНЗ «Богданівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. І.Г.Ткаченка» Сергій Якимович Бойчук з теплотою і щирістю розповідає про кожного педагога:

Вивчення інноваційних методів роботи, налаштованість на експериментальну діяльність, володіння практичними навичками є невід’ємною складовою діяльності методичного об’єднання вчителів початкових класів. Л.В.Богун, В.І.Рядніна, З.М.Попруга, К.О.Іванова, Л.В.Іванова, Н.А.Петришина, Г.В.Полоз, А.В.Стукало, Н.Г.Погоріла – це люди з високим рівнем наукової ерудиції, пізнавальної сфери, прагненням до пізнання, самоосвіти.

Забезпечення гуманістичної спрямованості, педагогічної діяльності на досягнення освітніх результатів, особистісне зростання, здатність до ефективної інноваційної діяльності є характерним для вчителів суспільно-гуманітарного циклу: О.В.Ковальової, А.А.Бокатенко, С.А.Петрової, О.Л.Глухого, А.А.Ніколайченко, Л.В.Власової, О.О.Кондрашенко.

Діяльність учителів природничо-математичного циклу: Т.П.Рябченко, А.А.Довженко, Т.М.Єрмоленко, В.М.Ніколаєнка, Н.В.Тарасюк, В.М.Куропятника – відзначається високою культурою і результативністю. Педагоги цілеспрямовано працюють над формуванням в учнів чіткості й точності думки, критичного мислення, здатності відчувати красу ідеї, природи, методу розв’язання проблеми.

У сучасних умовах, що постійно змінюються, найкраще орієнтуються, приймають рішення, працюють люди творчі, гнучкі, креативні, здатні до генерування і використання нового. Це вчителі технологій та естетичного циклу, психолог та соціальний педагог, завідуюча бібліотекою: О.В.Трубіна, І.О.Молчанова, Ю.М.Ліксютіна, О.М.Конкіна, В.О.Шихненко, О.П.Соколова.

Не зупиняються на досягнутому, відзначаються рішучістю, сміливістю мислення, застосуванням нових ідей, задумів, підходів учителі фізичної культури та захисту Вітчизни: О.В.Довженко та В.І.Стукало.

Сьогодні у педагогіці часто використовують слово «менеджмент». Справжніми менеджерами у школі є заступники директора: Н.Б.Буштрук, С.М.Шестакова, Н.Ф.Гречук, О.А.Шестаков. Їх відзначає нестандартність підходів до вирішення завдань, використання сучасних форм і методів управління навчальним закладом, залучення співробітників до спільної діяльності на основі розвитку і саморозвитку зі збереженням у колективі атмосфери пошани, довіри та успіху.

Учитель сучасної школи не просто вчить, він формує духовно інтелектуальну творчу особистість, адаптовану до сучасних умов, яка успішно засвоює ціннісний досвід поколінь, виробляючи свій власний досвід діяльності, творчості, спілкування. Не навчають, а направляють навчання, не виховують, а керують процесом виховання, не доносять готові істини, а допомагають народитися думці в голові учня педагоги богданівської школи.

Час минає – все змінюється. Проте Учитель знову й знову відчиняє двері, щоб творити неймовірне – творити Людину!

текст – Катерина Матко



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: