​Храм Воздвиження Хреста Господнього у селі Мошорине

02.11.20 10:00

У селі Мошорине Знам’янського району чотири роки тому заклали наріжний Камінь та освятили Хрест під будівництво храму Воздвиження Хреста Господнього.


Настоятель храму отець Констянтин давно мріяв про цю подію, адже сучасна церква знаходиться в дуже старому приміщенні.
- Сам храм був побудований у 1858 році і освячений 10 грудня однією з найшанованіших ікон православ'я - Іконою Знамення Божої Матері, - розповідає отець Костянтин. - У 1937 році Храм був зруйнований, і декілька разів змінювали його місце розташування. З 1950 року храм розміщений у досить старій будівлі – хата-мазанка на сохах. Коли виникло бажання відновити храм, то архітектори сказали, що це приміщення відновити неможливо, краще збудувати нове. Довго вибирали місце для будівництва нового приміщення. Одна з жительок села пожертвувала частину своєї землі під будівництво Храму. Дякуючи підтримці Мошоринського сільського голови Олексія Кондратенка, було прийнято рішення і на сесії сільської ради виділили земельну ділянку у користування.

Люди з активністю долучилисядо справи, розчистили територію, трактор надав Знам’янський райавтодор, каміння – кар’єроуправління.

Єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп Української Православної церкви Олександрійської єпархії освятив перший Камінь та капсулу, яку разом заклали у фундамент майбутнього храму. Отець Костянтин розповідає, що постійно радиться у питаннях будівництва з єпископом Боголєпом. Він і благословляє на благії справи.

На даний час храм будуєтьсяза кошти спонсорів та жителів села. Допомагають небайдужі громадяни, хто вірує, кому Господь допоміг, тож і пожертви здійснюють від щирого серця.Приємно те, що люди приносять пожертвування, приїжджають з різних сіл і областей. Якщо у людини на першому місці Господь, то усе буде на своїх місцях.

Посильну допомогу у будівництві храму надає генеральний директор ТОВ АФ «Хлібодар» Руслан Згривець. Зокрема забезпечує технікою та надає фінансову допомогу в оплаті здійснення робіт. На даний час вже збудовані стіни висотою до трьох метрів, виведені арки, встановлено армопояс. Навіть тепла осіння погода сприяє роботам. У храмі буде окремо відведена кімната для хрещення дітей.

- Продумуємо до дрібниць, щоб Храм був гарним, щоб у ньому було зручно і комфортно для здійснення богослужінь і релігійних обрядів, - розповідає отець Костянтин.

Він народився і проживає у селі Мошорине, любить своє село та односельців. Настоятелем храму є вже дванадцять років. Живе за законами Божими і з Вірою у серці. Допомагає людям, наставляє на путь праведний. Його поважають у селі, а на службу приїжджають не лише з сусідніх сіл, а й з сусідніх районів.

- Наша віра жива і наш храм воздвинеться, - запевнив отець Костянтин. Разом із вірянами, спонсорами та небайдужими людьми спорудимо храм, який стане визначною пам'яткою національного зодчества.


Записала Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: