Викрито голову сільради на розтраті майже 700 тисяч гривень

03.11.20 10:00

Один сільський голова у Знам'янському району отримав підозру у службовій недбалості, яка призвела до розтрати 700 тис грн бюджетних коштів. Про це повідомляє сайт Трибуна з посиланням на прокуратуру області.

Підозру посадовцю оголошено за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 ( службова недбалість) Кримінального кодексу України. Мова йде про гроші, виділені на ремонт будинку культури. Досудове розслідування здійснюють слідчі поліції. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки в Кіровоградській області.

За даними слідства, події мали місце у 2018 році. Сільський голова уклав договір з приватним підприємством на проведення капітального ремонту сільського будинку культури, – предметом договору була заміна покрівлі та утеплення будівлі. Голова сільради підписав вказаний договір без експертного звіту щодо проектно-кошторисної документації і відповідного дозволу на початок будівельних робіт. Натомість підрядник завищив вартість будівельних матеріалів внісши до актів виконаних робіт недостовірні дані. У результаті місцевий бюджет зазнав збитків на суму 700 тис грн.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: