​Нові історії старих джинсів від Альбіни Діковіцької

05.11.20 10:00

Джинси – предмет одягу, який сьогодні є практично в кожної людини. Свою історію ці «непереможні» часом штани почали у 18 столітті й набули своєї популярності завдяки міцній тканині.

Альбіна Діковіцька
Альбіна Діковіцька
У селі Суботці є одна жителька, яка пише свою історію старих джинсів – Альбіна Діковіцька і ця історія… в рюкзаках: майстриня виготовляє їх зі старих джинсів, додаючи різні «родзинки» оздоблення. Цю нову історію таких популярних штанів Альбіна почала «писати» 5 років тому, себто у 2015-му.

Авторка - Альбіна Діковіцька
Авторка - Альбіна Діковіцька
- Альбіно, розкажіть Вашу «джинсову» історію?

- Ця історія почалася, коли мій син ще ходив до школи, і я вирішила пошити для нього рюкзак зі старих штанів для того, щоб він носив у ньому книги. Хотілося створити щось незвичайне й індивідуальне. Тож, саме 5 років тому я, озброївшись ножицями, нитками та швейною машинкою, створила першу неповторну «історію» старих джинсів: рюкзак для сина. Цей наплічник був звичайного синього кольору і (як люблять усі хлопчики) з безліччю кишень, але в той же час – особливим. Він настільки зацікавив його однолітків, однокласників та їхніх мам, що я отримала перші замовлення.

Альбіна Діковіцька
Альбіна Діковіцька
- Яка Ваша робота Вам «до душі» чи подобається найбільше?

- Усі мої роботи – унікальні, але одну з них я пам’ятатиму довго. Найкращі роботи то ті, які створюєш спонтанно й для найрідніших людей. Колись мені захотілося створити власними руками сюрприз для мами, і я, як кажуть, «на одному диханні» пошила літній рюкзак з ніжного голубого джинсу з оранжевими вставками. Ця робота – робота назавжди, бо зроблена з теплом для матусі.

Авторка - Альбіна Діковіцька
Авторка - Альбіна Діковіцька
- Чи крокує Ваша «джинсова» історія вперед? Чи створюєте Ви щось нове?

- Так, як будь-якій майстрині мені хочеться розвиватися. Минуло вже 5 років з моєї першої роботи, і зараз я вже маю, так би мовити, суботцівську шкільну колекцію рюкзаків. Окрім наплічників, ще шию сумки жіночі різної форми та з різних тканин, сумочки для чоловіків, клатчі та гаманці.

Авторка - Альбіна Діковіцька
Авторка - Альбіна Діковіцька
Зараз друге життя джинсам можу надавати в оздобленні ліхтарів, ваз та іншого. Ще одним моїм захопленням останнім часом стало плетіння гачком дитячого одягу.

Авторка - Альбіна Діковіцька
Авторка - Альбіна Діковіцька
За словами майстрині, своє натхнення вона знаходить у людях. Кожне замовлення для Альбіни – це унікальна можливість створити щось нове та особливе. Коли швачка дивиться на людину, яка прийшла до неї за джинсовим виробом, то розуміє, які «родзинки» додасть у свій креатив. Наплічники та сумки Альбіни Діковіцької стали настільки популярними серед односельчан, що у 2018 році Суботцівська сільська рада запропонувала жінці представляти рідне село на «Чута-фесті» у с. Цибулевому.

Авторка - Альбіна Діковіцька
Авторка - Альбіна Діковіцька
За новою історією для своїх старих джинсів звертайтеся за посиланням .

Записала Ольга Полякова – спеціально для «Суботці.Інфо»



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: