​Міжнародний день студента: Урбаніст із Богданівки

17.11.20 10:00

В Україні налічується кілька мільйонів студентів і понад півтисячі вищих навчальних закладів. Для багатьох людей студентські роки – це найкращий час молодості, який вони згадують з посмішкою.

Сьогодні учні та учениці вишів відзначають професійне свято - Міжнародний день студента. Тому ми хочемо з цієї нагоди познайомити вас зі студентом, який народився і навчався у Суботцівській громаді, а зараз представляє нашу територію в одному із кращих ВНЗ країни.

Знайомтеся, це Едуард Дібрівний. Він народився і все своє дитинство провів у селі Богданівка. Там ходив у Богданівську школу імені І.Г. Ткаченка, яку закінчив у 2020-му році

Едуард Дібрівний
Едуард Дібрівний
«Після школи я вступив до Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що входить до списку ТОП вищих навчальних закладів України. І тепер опановую спеціальність «Урбаністика та міське планування», - розповідає Едуард.

Урбаністика – це наука про грамотне і комфортне планування міст. Вона включає вивчення історії розвитку міста з архітектурної точки зору, а також ступінь впливу міського дизайну на розвиток громади. Урбаністичні дослідження допомагають зрозуміти людські цінності, розвиток та взаємодію, які вони мають із їхнім фізичним середовищем.

«Коли я обирав, куди вступати, то відразу знав, що не хочу навчатися у Кіровоградській області, тому обрав Київ, а вже далі дивився і вбирав університети, які розташовані саме там», - розповідає герой нашої розмови. Процес відбору був нелегким - у пріоритеті для Едуарда був історичний, правовий та географічний факультети, а спеціальність випадково обрала... мама. Хоча до цього Едуард і цікавився урбаністикою та благоустроєм. Тож, все зійшлося якнайкраще.

«Після закінчення університету я б хотів жити та працювати тільки в Україні. Де саме, як ще не знаю, але мені подобається Київ», - ділиться планами Едуард. Зараз він перебуває вдома, навчається дистанційно, але згадуючи свої перші тижні у гуртожитку, то не може пригадати, щоб особливо за чимось сумував.

«Перші дні були важкими, але згодом – стало легше. Насправді я не сумував. Просто потрібно було відпустити минуле, щоб створити майбутнє!» - говорить Едуард.

Записала Вікторія Талашкевич



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: