​Асоціація міст України розпочинає Всеукраїнський флешмоб «Запитай Нардепа»

22.11.20 10:00

«Сільські, селищні, міські голови, посадові особи місцевого самоврядування та лідери громадської думки, Ви маєте можливість привернути увагу народних депутатів до важливих та актуальних законопроєктів, що безпосередньо впливають на місцеве самоврядування» - йдеться у звернені.

Серед актуальних для місцевого самоврядування - низка наступних тем:

Збереження місцевого акцизу на пальне: Скасування цього джерела доходів призведе до втрат 7,5 млрд грн доходів місцевих бюджетів.

Відкликання законопроєкту №3801 «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо розпорядження землями комунальної власності: Проєкт передбачає, що будь-яке рішення місцевої ради з земельного питання має прийматися депутатською більшістю у 2/3 від загального складу ради. Ухвалення законопроєкту №3801 призведе до того, що велика частина громад не зможе скористатися плодами реформи та отримати з державної у комунальну власність землі, про які йдеться в Указі Президента №449/2020. Адже практично нереально зібрати 2/3 голосів депутатів місцевої ради на підтримку рішень з земельних питань, і такі питання стануть інструментом політичних протистоянь, а не забезпечення прав громадян.

Імперативний мандат депутатів місцевих рад: Пов’язано з тим, що запроваджений на законодавчому рівні імперативний мандат депутата, тобто залежність депутата від позиції фракції чи партії, і в такому випадку під час вирішення будь-якого питання депутат не є вільним у своєму виборі.


Для участі у флешмобі достатньо опублікувати відеоролик або текстове звернення із запитаннями. Позначте народних депутатів, до яких маєте запитання та додати хештег #ЗапитайНардепа аби всі змогли побачити добірку звернень.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: