Дарина Крижанівська: "​Жити – означає прикрашати світ навколо себе!"

30.11.20 10:00

У наш час суцільної комп'ютеризації та автоматизації ми почали відчувати ностальгію за речами, зробленими своїми руками. Адже ці милі дрібнички випромінюють тепло, несуть частинку душі, енергії та натхнення людини, яка їх виготовила. До того ж, такі вироби – це завжди ексклюзив. А коли таку річ ти отримуєш у подарунок, то від цього приємніше удвічі.

Знаходити незвичне у повсякденному та наповнювати своє життя та життя близьких радістю, презентуючи їм вироби ручної роботи – покликання життєрадісної, чарівної і талановитої Дарини Крижанівської.

Творчою майстернею цієї дівчини є її власна кімната та кабінет, де працює. Саме тут знаходять втілення усі її ідеї та задуми, а також зберігаються елементи, з яких у майбутньому будуть зроблені нові цікаві речі.

Почалося все ще з дитинства. Дівчинка зростала дуже активною, як й інші діти шукала себе у різних проявах.Займалася і східними танцями, і грою на гітарі, але зупинилася саме на створенні прекрасних декоративних речей та образотворчому мистецтві. Спочатку це було просто хобі, але чим старшою ставала, розуміла, що це і є те, чим хоче займатися все своє життя. Адже, саме ручна робота створює атмосферу комфорту, гармонії та краси.

Першим етапом у вивченні декоративно-прикладного мистецтва був гурток у міському центрі дитячої та юнацької творчості, саме там навчилася створювати вироби із солоного тіста, картини з манки, декоративні букети.

З 13 років вона вже свідомо готувалася до вступу у вищі навчальні заклади, тому отримала дуже гарну підготовку чудового викладача образотворчого мистецва школи Лариси Миколаївни Попової. Саме вона поглибила знання у законах академічного малюнку та живопису. Ці вміння дали змогу вступити до Олександрійського училища культури, де здобула спеціальність декоративно-прикладне мистецтво. Чотири роки навчання були незабутніми, цей навчальний заклад дав їй велику базу та гарний фундамент для створення власного стилю та розвитку своєї творчої дороги. Ліплення з глини, декоративний вітраж, витинанка, гобелен, вишивка, паперопластика – це доволі не весь список технік, які вона опанувала.

Після закінчення Дарина вже знала, що буде здобувати професію декоратора та дизайнера. Тож, у 2014 році вступила до Київського національного університету технологій та дизайну, на спеціальність графічний дизайн – професія майбутнього, створення макетів всієї поліграфічної продукції, верстка журналів та газет, айдентика та велика кількість робіт з комп'ютерними програмами, де навчилася створювати зображення вже не на папері, а на графічному планшеті. Дипломна робота була захищена на відмінно і офіційно затверджена логотипом усім відомого музею національного українського народного декоративного мистецтва у Лаврі. Тепер він друкується на всіх виданнях музею та є офіційною візитівкою. Бажання працювати у рідному місті та дарувати красу своїй країні перемогло. Дарина повернулася до Знам'янки. Пізніше закінчила Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка.

Нині працює методистом районного будинку культури, у селі Богданівці, створює казкові декорації, прекрасні і дивовижні фотозони. Жодне районне свято не проходить без її умілих рук.

На даний час вже має індивідуальні замовлення. Найчастіше замовляють сувеніри, плетені вироби. У її здобутку багато технік, але більшість виробів з паперу – плетіння з газетної лози, квіти-гіганти та інші декорації. Бажаючі переглянути її роботи, можуть зайти на особисту сторінку в Інстаграм darina_design

Вона позитивна, життєрадісна, чарівна та неповторна, яка живе творчістю. Попереду ще купа ідей, які вона обов'язково втіле у життя і прикрасить ними наш світ.

- Жити – означає прикрашати світ навколо себе, робити його яскравим, помічати та цінувати прекрасне, радіти кожній миті і дарувати тепло тим, хто поруч, - впевнена Дарина.


Текст – Катерина Матко



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: