Кіровоградщина посилить протидію епідемії ВІЛ

05.12.20 10:00

Благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький» та дев’ять партнерських медичних закладів посилюють свою діяльність у протидії ВІЛ-інфекції в рамках проєкту USAID HealthLink «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині».

- Наша організація четвертий рік поспіль реалізує проєкт HealthLink. Цього проектного року ми активно впроваджуємо свою діяльність у протидії епідемії ВІЛ у місті Кропивницькому, а також в п’яти районах. Ми у спільному тандемі з медичними координаторами працюватимемо над максимальним виявленням людей, які живуть з ВІЛ. Ми закликаємо бути уважнішими до свого здоров’я та проходити тестування. У разі виявлення ВІЛ-позитивного результату допомогу надаватимуть наші соціальні працівники, які мотивуватимуть клієнтів до отримання АРТ-терапії, яка безкоштовна та є гарантією безпечного життя з ВІЛ. Також протягом року ми будемо забезпечувати медичні заклади у якості благодійної допомоги тестами для діагностики ВІЛ, - розповідає координаторка проєкту на Кіровоградщині Катерина Тимошенко.

Спільно з пацієнтською організацією посилять роботу у напрямку протидії ВІЛ – Долинська, Світловодська, Добровеличківська, Новоукраїнська, Кропивницька центральні районні лікарні, ФОП Сергєєв (м. Світловодськ), Центральна міська лікарня міської ради м. Кропивницького, Обласний клінічний онкологічний центр Кіровоградської обласної ради, Кіровоградський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр Кіровоградської обласної ради.

Тестування на ВІЛ-інфекцію – це перший крок турботи про власне здоров’я.

Тестування безкоштовне, конфіденційне та безпечне.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: