​Тамара Полякова: «Моя найбільша цінність - це родина!»

10.12.20 10:00

Сьогодні, 10 грудня святкує свій 80-річний ювілей жителька села Казарня Тамара Василівна Полякова. Односельці її поважають за щирість, відвертість, працьовитість.

Народилася на Полтавщині в селі Кустолово. У 1961 році, після закінчення сільськогосподарського технікуму, де здобула спеціальність зоотехніка, за направленням приїхала працювати до Казарні. За ці роки село стало рідним, тут зустріла свою долю. Сподобалась гарна і енергійна дівчина місцевому юнаку Анатолію, довго не роздумував – запропонував руку і серце, вона погодилася, бо серце відповідало взаємністю. Разом працювали у колгоспі «Союз», Тамара Василівна зоотехніком, а Анатолій Павлович механізатором.

Тамара Полякова
Тамара Полякова
Пізніше Тамара працювала секретарем сільської ради, а потім очолювала профспілкову організацію у колгоспі, з цієї посади і пішла на заслужений відпочинок.

Молоді спеціалісти працювали відповідально, користувалися повагою серед колег, неодноразово отримували нагороди за трудові досягнення. Анатолій Павлович нагороджений орденом «Трудового Червоного прапора». Разом виховали трьох дітей: Генадія, Світлану та Юрія. Але були і сумні хвилини. Найстарший син Геннадій помер дуже рано у 42 роки. Від брав участь у ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції, тож невблаганна хвороба рано зломила його життя. Рано пішов із життя і чоловік Анатолій, 65 років – це саме час відпочинку, радіти онукам, але доля розпорядилася по іншому.

Сім’я Генадія: дружина Світлана та доньки Катерина та Аліна живуть поряд з Тамарою Василівною, дві оселі, об’єднанні спільним парканом в єдине подвір’я. Невістка дуже добре ставиться до мами, люблять бабусю і онучки, хоча Аліна вже проживає у Кропивницькому, а Катерина залишилася в батьківській оселі, вже має сина Артема. Для Тамари Василівні Світлана та Катерина – це найближча підтримка, живуть поряд, однією дружньою родиною. Незважаючи на свій поважний вік, вона самостійно вправляється по господарству і залюбки бавить правнука. А він радує прабабусю своєю дитячою активністю.

Донька - Світлана Матвієвська працює завідуючою Трепівською амбулаторією загальної практики сімейної медицини, а наймолодший син Юрій, здобув освіту вчителя фізичного виховання, на даний час проживає у Кропивницькому. Працює не за фахом, у будівельних організаціях.

Ще у Тамари Василівни є два онука Максим та Денис та дві правнучки – Маргарита та Вероніка. Велика і дружня родина. І найбільше її досягнення і гордість – це її діти, в яких вкладала душу і навчала жити за законами добра та справедливості.

Сьогодні діти, внуки та правнуки дякують своїй любій матусі за безмежну любов та турботу і вітають з Днем народження:

Матусю рідненька, ми вас вітаємо всією дружньою сім'єю.
Здоров'я й щастя зичим не на рік –
На все життя бажаєм щиро.
Щоб більше радощів траплялося земних,
Щоб серце Ваше, мамо, не боліло,
Щоб радісним і довгим був Ваш вік
З добром, любов'ю, спокоєм і миром!
Є Ви, рідненька, між нами у хаті –
І вже ми щасливі, і вже ми багаті.
Хоч роки минули, як чиста вода,
Для нас Ви, матусю, завжди молода!

Авторка статті
– Катерина Матко



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: