​Депутатська діяльність справа не легка, а відповідальна

17.12.20 10:00

Віталій Миколайович Ніколаєнко, член політичної партії «Справедливість» обраний депутатом Суботцівської сільської ради від Богданівського округу №2.

На першій сесії восьмого скликаннявін був обраний головою постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, молоді і спорту, та медицини. Має великий досвід депутатської роботи. Вперше був обраний у 1980 році депутатом Макариської сільської ради, у 1985 році - депутатом Богданівської сільської ради, і в 1998 та 2011 роках, двічі був обраний депутатом обласної ради.

Віталій Миколайович Ніколаєнко
Віталій Миколайович Ніколаєнко
Сьогодні Віталій Миколайович ділиться враженнями про те, як відбулася перша сесія восьмого скликання Суботцівської сільської ради, чи на продуктивну роботу налаштовані депутати.

- На мою думку, перша сесія відбулася продуктивно, в робочому режимі, хоч до складу ввійшли 26 депутатів від семи політичних партій, з різними поглядами та життєвими позиціями. Багато молоді, які вперше були обрані депутатами. Але про всіх склалися позитивні враження, видно, що депутати мають бажання працювати на покращення жителів громади. Усі питання, які виносилися на сесію, виважено обговорювалися, вносилися пропозиції, доповнення та приймалися рішення більшістю голосів.

- Як ви вважаєте, об’єднана територіальна громада має всі можливості для повноцінного функціонування і розвитку?

- На сьогодні важко оцінювати можливості та прогнозувати, це вже позаду, час працювати. Звичайно, спочатку будескладно, адже територія досить велика, шість сільських рад. І за все тепер відповідає місцева влада: голова, депутати ради громади та її виконком. Освіта, медицина, адміністративні послуги, дороги, освітлення, водопостачання, сміття, благоустрій, забудова і навіть безпека – компетенція влади територіальної громади. Саме влада громади, і більше ніхто, займатиметься вирішенням більшості місцевих питань, розподілятиме кошти і несе за усе відповідальність. Тож, на сьогодні важливо сформувати потужну команду дієвих, компетентних та ініціативних працівників. Адже в стислі терміни потрібно багато встигнути, завершити рік, сформувати та прийняти бюджет на наступний рік, щоб всі заклади освітньої та соціальної сфери повноцінно функціонували. Дуже складно буде обрати той оптимальний варіант, який задовольнив би всі потреби людей і вимоги Закону.

– Чи вже зверталися виборці за допомогою?

- Поки, що виборці звертаються з питань роз’яснення. Користуючись нагодою, хотів би подякувати всім виборцям, хто прийшов і проголосував. Але мені дуже прикро, за байдужість односельців, адже участь у виборах взяли приблизно 20 відсотків виборців. Це дуже малий відсоток. Що це? Байдужість, зневіра, чи безвідповідальність? Не можу знайти відповіді на ці питання, але запевняю, що відстоюватиму інтереси кожного виборця і робитиму все можливе, аби передвиборні плани були втіленні у життя. Адже будь-яке звернення буде розглянуте і дані обіцянки повинні бути виконані.

- Ви все життя на керівних посадах, набутий досвід використовуєте у вирішенні питань односельців?

- Так, мене добре знають у Богданівці, бо тут я виріс і 20 років пропрацював у загальноосвітній школі №1, зараз вона є опорним навчальним закладом та носить ім’я мого вчителя та наставника І.Г.Ткаченка. До цього працював директором у Макариській восьмирічній школі,у районному відділі освіти, інспектором шкіл по трудовому навчанню. За роки роботи в самостійну дорогу провів не одне покоління випускників, з багатьма спілкуюся. У 2005 році був призначений на посаду заступника голови райдержадміністрації з соціальних питань. Пізніше очолював районну ветеранську організацію. Хоча й до цього часу голови первинних ветеранських організацій звертаються з різних питань.

- Віталію Миколайовичу, що цінуєте в людях?

- Ціную порядність та чесність. Це головні критерії за якими я живу. І в житті мене оточують саме такі люди.

- В чому полягає щастя?

- Щаслива людина, коли має улюблену роботу, щирих друзів, добру родину, здорових дітей та веселих онуків. І я щасливий, бо маю гарну родину. Син Олександр – військовий капітан І рангу, в м. Одесі. Донька Світлана працює у державній фіскальній службі України, в м. Києві. У мене є молодший брат Станіслав проживає в столиці, але завжди підтримуємо тісні родинні зв’язки. Станіслав був Народним депутатом України багатьох скликань, головою Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, у 2005–2007 роках Міністром освіти і науки України. Теперпрацює Ректором Національного університету біоресурсів і природокористування України. У мене попереду нелегка робота, але маю сили та енергію, а головне – бажання працювати на задоволення інтересів своїх виборців, на благо своєї родини та об’єднаної територіальної громади.


Записала Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: