​Лісівники піклуються про диких тварин

22.12.20 16:00

Коли у лісі екстремальні умови - взимку, весною, під час повеней або посухи, - обов’язково треба підгодовувати тварин. Запас кормів працівники єгерської служби створюють завчасно. Для цього ще з весни заготівляють сіно, віники деревинно-чагарникових, а також купують сіль та кукурудзу.

Цього року єгерська служба заготовила для тварин 1500 кг кукурудзи, 200 кг солі, 700 кг сіна. Тримають корми у спеціальних провітрюваних і сухих сховищах, а площадки для підгодівлі та кормові поля розміщені у типових для кожного виду мисливських тварин місцях.

Спостерігаючи за тваринами, лісівники краще знають, що вони полюбляють і які смаколики готувати в подальшому. Виявляється, що олені і козулі поїдають далеко не усіляке сіно, а тільки найвищої якості – різнотравно-лугове, добре просушене і ні в якому разі не зіпсоване. Особливо вибагливими є козулі, що вибирають лише ті сухі рослини, що їм до смаку.

Натомість кабани до їжі дуже невибагливі. Вони охоче поїдають овочі, коренеплоди, зерно і зерновідходи, віко-вівсяну суміш, зіпсовані ягоди, фрукти, жолуді, силос з культурних і диких рослин та інше.

Працівники «Чорноліського лісгоспу», до якого входять Богданівське, Дмитрівське, Знам’янське та Чутянське лісництва, щорічно підгодовують мисливських тварин у зимовий період, адже в дану пору року тваринам тяжко добувати корма під снігом. Періодично вони оглядають майданчики, очищають і знезаражають годівниці та досипають кормів і поновлюють годівнички.

Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: