​Юлія Погребняк: «Хочу, щоб у Новому році мені замовили великий весільний торт!»

04.01.21 10:00

Отака проста і водночас прекрасна мрія у Юлії Погребняк, майстрині з села Мошорине, яка дарує незабутні емоції за допомогою мистецтва випічки тортів. В її руках оживають квіти, казкові персонажі, втілюються у життя найсміливіші та найоригінальніші замовлення.


- Юліє, редактори нашого інтернет-видання знайшли вас через сторінку в соцмережі. Варто зазначити, що у вас прекрасні роботи. Ви кондитер за освітою чи за покликом серця?

- Торти – це моє хобі. А працюю я в Знам’янському центрі дитячої та юнацької творчості.За освітою вчитель історії. Веду гурток "Євроклуб", який орієнтований на поширення європейських цінностей та євроінтеграції в нашій громаді. Також є керівником гуртка "Умілі руки", де виготовляємо з дітками всілякі вироби, і з тіста також. За професією вчителя історії я ще не працювала. А тортами займаюся років чотири напевно, точно вже й не згадаю.

- Як так вийшло, чому саме торти?

- Я люблю готувати взагалі, і не обов’язково тільки торти. Була така ситуація – напередодні дня народження своєї свекрухи, я вирішила замовити гарний і оригінальнний торт у своєї куми, яка мешкає в Олександрії. Але так вийшло, що вона захворіла, тож вона дала мені частину свого інвентаря і розповіла, як спекти святковий торт. Оскільки виходу я не мала, адже до свята лишалося всього кілька днів, я вирішила спробувати. Зробила доволі простий торт з традиційним дизайном – оздобила квітами. А всім дуже сподобалося. На той час якраз активно розвивалися соцмережі, всі ними користувалися, тож я, щоб похвалитися, виклала фото свого торта. Минув місяць чи два і до мене почали люди самі телефонувати і робити замовлення. Хоча я навіть не думала цим займатися, хіба тільки для себе.


- Пам’ятаєте свій перший торт?
-
Перший торт на замовлення я взяла десь під Новий рік. Замовила моя подружка дитинства, не зручно було їй відмовляти. І так діло пішло саме собою. Потім почала випікати ще пряники імбирні, якраз на новорічні свята сезон для них. Замовляють Дідів Морозів, Миколайчиків різних з глазуррю. А коли починала цією справою займатися, саме була в декретій відпустці. Тож перші два роки я отримала для себе заняття і якийсь підробіток.

- Ви десь навчалися цій справі?

- Щодо навчання, то проходила курси, зараз їх, ну дуже багато, відбуваються також різноманітні майстер-класи. А тепер взагалі все в он-лайні, навіть не треба нікуди їхати, дуже зручно, особливо, коли у тебе двоє маленьких діток. Все можна робити у зручний час. До речі, зараз вже вмію більше – виготовляю також мусові десерти.

- Замовлень багато, бажань у клієнтів, певно ще більше. Які торти найбільш популярні?

- Найпопулярніші бісквітні і медовики, але вони вже дещо осучаснені. На медовики коржі випікаються різних форм - цирфа, ялинка і т.д. Щодо забаганок клієнтів, то міські мешканнці, зазвичай, знають чого хочуть, а от мої односельчани більше опираються на мій смак.

- Який торт улюблений у вашій родині?

- Фаворитом є "Снікерс". Там шоколадні коржі, шоколадний крем і солона карамель з горішками. За смаком він реально нагадує відомий всім батончик "Снікерс". На свято мої замовляють саме цей торт. А на Новий рік завжди готую медовик, це ніби вже така у нас традиція.


- Як гадаєте, торт з магазину може зрівнятися з тим, що виготовлений на замовлення?

- Ні, не зрівняється. І причин, ну дуже багато. Якщо не брати до уваги індивідуальні уподобання замовника, я зараз маю а увазі оригінальний дизайн, то перше про що варто говорити – це якість. Я готую торти зі свіжих натуральних продуктів, що, до речі, є тільки в селі – яйця, сметана, масло, молоко, сир і т.д. А окрім цього, у кожен торт вкладаю частинку своєї душі. От не даремно кажуть, що такі речі треба робити в гарному настрої, зі світлими думками. І ви знаєте, я завжди дуже хвилююся і переймаюся, чи сподобається торт замовнику, а, головне, тому, кого його подарують. Я щаслива, коли бачу посмішки на обличчях людей. Мені це приносить неймовірне задоволення.

- Юліє, стежите за якимись майстрами-кондитерами, можливо на когось рівняєтеся? І чи відслідковуєте тенденції у цій «солодкій» сфері?

- В інтернеті зараз є дуже багато ютуб-каналів, там майстер-класи у вільному доступі. Звісно, є кондитери, які зрозуміло і по-простому все пояснюють. От, до прикладу, Ліза Глінська, переможниця «Майстер-шеф». У неї чудові майстер-класи по десертах, не обов’язково саме по тортах. В Інстаграмі дуже багато спільнот, де спілкуються кондитери, які працюють вдома, у нас там дружна атмосфера, всі діляться новинками та сучасними тенденціями. В кожного своє направлення – хтось мусовими десертами займається, хтось ліпить фігурки з мастіки.

- Чого хочете досягнути в наступному році, маєте якусь мрію?

- Мрію про власну невеличку кондитерську, але, звісно, навряд чи це станеться у наступному році. Я навіть пройшла тренінг – «Юні бізнес-лідери», наш дитячо-юнацький центр проводив. Я написала бізнес-план для своєї справи. А ще мрію, щоб мені замовили великий весільний торт, такий, знаєте, яруси на чотири. У мене були, звісно, замовлення на весілля, але торти невеличкі.

- Чого побажаєте своїм рідним і близьким, а також клієнтам у новому році?

- Усім побажаю здоров’я. А ще пораджу ніколи не економити на позитивних емоціях. В основному свята, такі, які День народження чи весілля, бувають раз на рік. Тож вони мають бути незабутніми. І допомогти у цьому може гарний торт.


Записала Ася Цуркан



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: