​Анна Блохіна: «В Суботцівській сільській раді команда працює над тим, щоб зробити громаду економічно, соціально та культурно розвиненою»

09.02.21 10:00

Молоді, ініціативні та креативні – за ними майбутнє у сільських громадах, особливо, якщо поруч досвідчені та не байдужі керівники. Анна Блохіна – одна з тих, хто має бажання розвивати територію, де народилася і виросла, тому і була обрана заступницею Суботцівського сільського голови. Про все детальніше вона розповіла інтернет-виданню «Суботці.Інфо».

- Пані Анно, розкажіть, будь-ласка, про себе. Де народилися, чим займаєтеся, як проводите вільний від роботи час?

- Я народилася в Суботцях. Тато – вчитель, а мама працює в медичній сфері. Маю ще двох сестер. Зі школи цікавилась історією, правознавством, тому й вступила в Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка на факультет історії та права. Здобула кваліфікаційний рівень магістра. Ще навчаючись в університеті в магістратурі вирішила, що потрібно паралельно здобувати практичні педагогічні навички, тому влаштувалась на роботу в рідну школу – педагогом-організатором. Так, звичайно, не вчителем історії, але потрібно було з чогось починати. Окрім історії люблю займатись творчою діяльністю. Разом із сестрами ми частенько співаємо на різних культурних заходах, самі їх і організовуємо. Також, віднедавна, років два вже, як захопилася фотомистецтвом. Люблю нестандартні фотокомпозиції філософського змісту.

- Ви займаєтеся творчою і педагогічною діяльністю. Чому раптом вирішили спробувати себе у політиці?

- Реалізовуючи творчі проєкти, я познайомилась із Борідченком Андрієм Васильовичем, який, будучи головою села Суботці, дуже часто допомагав реалізовувати наші задуми та креативи. Потім, вже в 2020-му році, Андрій Васильович запропонував мені долучитись до виборів у новостворену Суботцівську сільську раду. Звичайно, що з політикою я ніколи не пов’язувала своє життя. Однак, обговоривши, що можна реалізувати в подальшому в громаді, які проекти втілити для її розвитку, я все ж вирішила, що зможу зробити свій внесок у позитивні прогресивні зміни нашої території, і погодилась. Завдяки колосальній підтримці людей вдалося подолати всі можливі та неможливі перешкоди. На першій сесії депутатів восьмого скликання, мою кандидатуру, на посаду Першого заступника голови Суботцівської сільської ради, підтримала переважна більшість депутатів.

- Ви не боїтеся, що відсутність великого досвіду роботи в органах місцевого самоврядування, негативно вплине на результат вашої діяльності?

- Посада, яку я зараз займаю, безумовно, надвідповідальна і вимагає професійності та правової компетентності. Звичайно, у мене мало досвіду в роботі органів місцевого самоврядування, але якраз освіта історика-правовика дуже стає в нагоді – підходи в опрацюванні інформації, роботі з офіційно-діловими повідомленнями. І просто колосальна допомога йде від колег. Перший, хто підтримує, надихає та навчає – Андрій Васильович. І є ще одна людина, якій я безмежно вдячна за підтримку, за її досвід і, особливо за те, що вона щиро ним ділиться – розповідає на яку інформацію потрібно звернути увагу в тому чи іншому питанні самоврядування, де можна почерпнути додаткові знання – Грібеннікова Людмила Олексіївна.

- То у вас виходить ціла командна робота?

- Так, в Суботцівській сільській раді команда самоврядування велика й дружна, всі працюють для того, щоб зробити громаду економічно, соціально та культурно розвиненою.

- Які плани на майбутє?

- В майбутньому хочеться втілити дещо з колись задуманого, зокрема, створити єдиний культурний простір нашої громади, який би опирався на один об’єднуючий генетичний код. Тим паче, що цей рік в Україні оголошено роком культури.


Спілкувалася Ася Цуркан



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: