​Стояла я і слухала весну…

19.03.21 10:22

У виставковій залі обласного Центру народної творчості відкрилася обласна тематична виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Стояла я і слухала весну», присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Більше 30 майстрів і майстринь, художників та художниць з усієї Кіровоградщини представили свої роботи за тематикою творів славетної поетеси. У тому числі Василь Ребедайло з села Трепівки Суботцівської сільської громади.

Живопис та образотворче мистецтво презентували художники Степан Ніколенко, Наталія та Поліна Жеребило з Олександрії, Ольга Лисенко з Голованівська, Тетяна Кондратьєва з Кропивницького, заслужений майстер народної творчості України Лариса Зоріна з Новгородки, Наталія Мусієнко з Малої Виски, Ольга Піценко з с. Войнівки Приютівської сільської громади.

Галерею персонажів із творів Лесі Українки у техніці витинання створили майстрині Олена Кутецька з с. Скалева Новоархангельської селищної громади та Ганна Сидоренко з Олександрії.

Декоративні тематичні панно представили майстриня килимарства з Кропивницького Валентина Добровольська, майстер різьблення з Олександрії Олександр Жеребило, кропивницькі майстрині лялькарства Олена Мединська та Світлана Пасашкова, майстриня печворку Людмила Кривенко.

На виставці можна побачити образи легендарних героїв Мавки та Лукаша з драми-феєрії «Лісова пісня», виготовлені у різноманітних техніках із соломи, шпагату та тканини майстринею соломоплетіння Світланою Пісковою з Нової Праги, майстринями лялькарства Людмилою Люненко з Кропивницького та Вітою Третяк із с. Грузького Катеринівської сільської громади.

Портрети, картини, панно, рушники представили кропивницькі майстрині вишивки Зінаїда Андреяшевська, Людмила Соколова, Світлана Петрова та Наталя Рєпкіна.

Відкриття виставки прикрасила інсценізація за поемою Лесі Українки «Русалка», яку підготували працівники обласного Центру народної творчості.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: