​Мистецтво робити людей красивими

07.04.21 10:00

Героїня нашої сьогоднішньої розмови - Інна Семикрас. Вона - справжня мисткиня, хоча й створює свої шедеври не на полотні, чи нотному стані, а через зачіски.

Інна Семикрас
Інна Семикрас

Пані Інна розповіла нам про те, як прийшла у перукарську професію і які нині є модні тенденції - серед суботчанок та загалом у світі краси.

- Інно, розкажіть, будь ласка, про себе - де ви навчалися, працювали?
- Вищу освіту здобула в Кіровоградському медичному коледжі, там же і працювала три роки. Здобула освіту фармацевта, більше двох років працювала в аптеці і водночас закінчила курси зачісок

- Як навчилися робити такі зачіски, і як взагалі прийшла у голову та душу ідея цим займатися?
- Мабуть, ще з дитинства формується наше покликання. Наприклад, я обожнювала заплітати свою двоюрідну сестру, потім подружок, а пізніше одногрупниць та колег по роботі. Мені приносить задоволення сам творчий процес. Коли була моя зміна в аптеці, більшість дівчат ходили із заплетеним волоссям. Якщо заходив хтось із моїх знайомих то відразу розуміли на роботі я сьогодні чи ні. Тож, саме таким чином підтримка близьких та друзів підштовхнули мене рухатись далі в цьому напрямку і я записалась на курси зачісок. Остаточно змотивували слова однієї з колег: "Тобі дуже пощастило, адже є справа яка приносить тобі задоволення та може стати твоїм покликанням, у тебе все вийде!"
- Чи користується попитом мистецтво перукаря в Суботцях? І хто найчастіше звертається до вас?

- Жінка споконвіку хоче виглядати гарною, сильною та доглянутою, не важливо, це село чи місто. Стосовно віку чи соціального статусу - серед моїх клієнток не має різниці, звертаються абсолютно різні жінки.

- Чи є якісь зачіски, що найпопулярніші?
- Не дивлячись на зміну трендів та тенденцій, у топі бажань залишаються різноманітні локони та хвости.

- Як Ви визначаєтесь, яку зачіску зробити людині?

- Звичайно ж, перший орієнтир - це побажання клієнта, а далі я враховую структуру волосся, його довжину та інші особливості, пропоную варіанти, і ми разом обираємо найкращий.

- Які зараз модні - весняні, цьогорічні - тенденції у зачісках-2021?
- На мою велику радість в моді лаконічність, природність, мінімалізм. На зміну високому об'ємному хвосту прийшов низький, можливо, з легкою хвилею. Особливо в цьому сезоні варто звернути увагу на аксесуари - різноманітні банти, платки, стрічки, які класно інтегруються в зачіску та додають їй стильний акцент. А локони це як завжди питання смаку - комусь до душі голлівудська класична хвиля, а хтось обирає легкі невимушені локони.
- Чи підвищуєте ви свою майстерність, де і яким чином?

- Останній рік вніс великі корективи в можливість навчатися стаціонарно, тому всі нові знання отримую з онлайн майстер-класів та відеоуроків. Здобуті навички відпрацьовую на моделях.

Підписуйтесь на Інну Семикрас в Інстаграмі:
https://instagram.com/inna_shay


розмовляла Вікторія Талашкевич



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: