​Суботцівська громада чекає від жителів підтримки у конкурсі «Наша громада»

20.05.21 10:00

Нагадаємо, що телеканали ICTV та СТБ спільно з Українським кризовим медіа-центром, у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), оголосила конкурс місцевих проєктів «Наша громада», прийом заявокзавершився. Усього на конкурс надійшло 289 заявок від громад, до голосування допущено 283 громади.

Громада-переможниця отримає не лише соціальний капітал та медійність, але і грошовий приз у розмірі 500 тис. грн на реалізацію проєкту. Приємно, що Суботцівська громада розробила молодіжний проєкт та подала його на розгляд. На даний час проходить онлайн голосування. Коротко хочемо ознайомити користувачів сайту про те, які проєкти подали та на яку підтримку чекає громада від своїх жителів.

МОЛОДІЖНА ТВОРЧА ЛАБОРАТОРІЯ «КУЛЬТУРНЕ РЕМЕСЛО»

Новостворена Суботцівська громада подала молодіжний проєкт «Культурне ремесло». Про те, чому обрали саме цей проєкт, розповідає перша заступниця голови Суботцівської сільської ради Анна Блохіна.

- Оскільки Суботцівська громада новостворена, тому ще не має спільної мети, яка б стимулювала громаду насамперед до духовного об’єднання, до вирішення разом спільних проблем, взаємодопомоги та взаємопідтримки. У нас на території дуже багато талановитої молоді, яка маєнеабиякий хист до співу, танцю, малювання, художнього читання, театрального мистецтва. Тож і виникла ідея об’єднати молодь, дати поштовх для розвитку талантів та здібностей. Тож і вирішили, що об’єднуючим форматом може успішно стати «Молодіжна творча лабораторія «Культурне ремесло».

- Анно Вікторівно, що включає в себе проєкт?

- Визначаючи шляхи поєднання молодіжних талантів і варіанти створення єдиного молодіжного простору, було звернено увагу на кінцевий продукт, який би зацікавив і співаків, і художників, і театралів, і молодих авторів. Також у визначенні напряму роботи ми опиралися на те, щоб фінішний результат від співпраці став суспільно-важливим, корисним, виховним для молоді та дітей. Тому акцент поставили на створення мультсеріалів для дітей та промороликів для молодого покоління з основними темами – екологія, соціальне виховання, історія рідного краю. Адже через мультсеріали цікавіше та доступніше сприймаються основні теми на які буде привернута увага молоді.

Саме для реалізації такого виду суспільно-виховного продукту молоді необхідний окремий простір з гарним інформаційно-технічним оснащенням, комфортними умовами, міністудією звукопису та фотостудією, де було б легко самореалізовуватись.

Тож дізнавшись про конкурс ми не замислюючись вирішили брати участь, адже ми маємо шанс не лише виграти грошовий приз у розмірі 500 тис. грн на реалізацію проєкту для розвитку громади, а й популяризувати свою громаду на ведучих телеканалах України. Адже перед фінальним голосуванням експертного журі, яке пройде у вересні, телеканали ICTV та СТБ в ефірі «Фактів» та «Вікон» знімуть рекламні ролики та покажуть своїм глядачам проєкти 26 фіналістів. Якщо ми потрапимо у фінал, то така реклама Суботцівської територіальної громади може допомогти для розвитку території, зокрема залучення інвесторів, а можливо дасть поштовх і для туристичного потенціалу, а це в свою чергу сформує позитивний імідж громади.

– Який вклад Суботцівської сільської ради у розвиток проєкту?

- За рахунок бюджету Суботцівської сільської ради планується здійснити ремонт приміщення для молодіжної творчої лабораторії та облаштувати міні студію звукозапису. Також сільська рада бере на себе і часткові витрати на закупівлю меблів та на програмне забезпечення. За грантові кошти планується закупівля обладнання для міністудії звукозапису та для фото фіксації намальованих картинок для створення мультфільмів.

- Чи відповідає проєкт стратегії розвитку громади?

- Молодіжний проєкт відповідає Програмі соціально-економічного розвитку Суботцівської сільської ради на 2021 рік. Громада новостворена, тож довгострокова Стратегія розвитку громади розробляється. Зокрема, план втілення заходів розвитку освіти, культури, молоді та спорту.

- Які переваги дасть для громади реалізація цього проєкту?

- Найперше – це налагодження комунікації між молоддю, об'єднання навколо реалізації єдиної мети. Також, це дасть можливість втілити свій талант у суспільнозначимий продукт, який ідентифікуватиме громаду серед інших. Досвід самореалізації, роботи в колективі, можливість навчатись та навчати інших. А головне - залучення молоді до зайнятості, відчуття їх потрібності у вирішенні суспільноважливих локальних проблем, які будуть направлені на розвиток території.

- Як плануєте залучати жителів громади до втілення проєкту?

- Наразі молодь вже працює над створенням соціальних та презентаційних відеороликів. У подальшому розширюватимемо можливості аудиторії. Результатами проєкту буде користуватись як молодь, так і діти дошкільного та шкільного віку із різних сіл громади.

- Як проголосувати за громаду?

Виберіть проєкт громади, який ви вважаєте вартим реалізації. Зареєструйтеся на сайті через електронну пошту або свій акаунт у Facebook. Перейдіть на сторінку вибраного проєкту і натисніть кнопку «Проголосувати». Інтернет-голосування проходить з 10 травня 00:01 по 31 травня 23:59. У фінал пройдуть 13 громад, проєкти яких отримають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування. Ще 13 громад-фіналістів, обере експертне журі.

Тож, від вашого голосу залежить, чи матиме майбутнє проєкт Суботцівської територіальної громади.


авторка - Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: