​Коли буде лікар у селі Богданівка?

24.05.21 10:00

У селі Богданівка нема лікаря. Мешканці та мешканки села неодноразово зверталися з цього питання до керівництва громади та піднімали дискусію у соціальних мережах.

У відповідь голова Суботцівської громади Андрій Борідченко розповідає, що наприкінці каденції Знам'янської районної ради, а саме у листопаді 2020-го року депутати районної ради передали на баланс міста Знам'янки тамтешній районний центр первинної медико-санітарної допомоги.

Тобто, фактично депутати передали у підпорядкування місту Знам'янка всю первинну ланку медицини, яка опікується і амбулаторіями, і ФАПами, що розташовані у селах району.

На даний момент Суботцівська сільська рада здійснює всі видатки на утримання цих закладів. Але підбором кадрів для установ займається Знам'янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги, який очолює Руслан Пушкаренко. Також Руслан Володимирович є депутатом Суботцівської сільської ради.

«На жаль, жодних важелів впливу на процеси підбору і призначення лікаря у медичному закладі у Богданівці, як сільський голова, я не маю. В свою чергу сільська рада продовжує здійснювати стимулюючі виплати лікарю Мошоринської медамбулаторії згідно раніше наданих гарантій Мошоринською сільською радою», - коментує Андрій Борідченко у групі "Богданівка і все, що з нею пов'язано".

Якщо керівництво Знам'янського міського центру первинної медико-санітарної допомоги зможе заповнити вакансію лікаря в Богданівці, - а вони постійно здійснюють роботу по його пошуку, - то сільська рада забезпечить усі необхідні видатки, гарантує Андрій Борідченко. У тому числі невідкладно здійснить видатки на придбання житла та надасть кошти на «підйомні» лікарю.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: