​Відкрито меморіальну дошку учаснику АТО Віталію Лімборському

04.06.21 10:00

26 травня, саме у день річниці з часу як віддав життя за Україну молодший сержант 28-ої окремої механізованої бригади Віталій Миколайович Лімборський, на приміщенні опорного навчального закладу «Суботцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» відкрили меморіальну дошку на його честь.

Участь у відкритті меморіальної дошки взяли - голова Суботцівської сільської ради Андрій Борідченко, перша заступниця та заступниця сільського голови Анна Блохіна та Людмила Бойчук, начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Світлана Марікуца, рідні та друзі загиблого, представники трудових колективів села, вчителі та учні школи, в якій навчався Віталій, громадськість села.

Право відкрити пам’ятну дошку воїну, який загинув, виконуючи обов’язок перед Батьківщиною у зоні АТО, надали мамі Віталія - Надії Михайлівні та голові сільської ради Андрію Борідченку.

Прозвучав Гімн України. На щоглі підійнявся Прапор держави. І з фото на дошці посміхається воїн, який віддав своє життя за незалежність і цілісність України. Але, на жаль, тільки на фото, а ще у пам’яті рідних, близьких та всіх, хто його знав.

Сільський голова Андрій Борідченко подякував матері за те, що виховала гарного сина, який, захищаючи Україну, віддав за неї найдорожче - своє життя. Рідним загиблого та всім присутнім побажав міцного здоров’я та мирного неба.

Найбільш хвилюючими були слова матері Віталія, яка від усієї душі подякувала всім за підтримку й за те, що вшанували пам’ять про її сина.

Багато теплих слів прозвучало на адресу Героя від дирекції школи, класного керівника Людмили Нєізвєстної, учнів школи. Всі згадували Віталія, як чудову людину, надійного друга і товариша, доброго і люблячого сина.

Присутні вшанувалипам’ять про загиблого воїна хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки.

Односельці завжди пам’ятатимуть свого земляка, який віддав життя за незалежність і цілісність України. Сьогодні багато суботчан захищає Україну у неоголошеній війні на Сході нашої держави, яка забрала не одне життя воїнів, які, не вагаючись, стали на захист рідної України. Життя Віталія завжди буде прикладом для інших, для майбутніх поколінь, бо усвідомлюємо, що Україна втратила одного з найкращих, найсміливіших, найдостойніших синів.

Віталій загинув, захищаючи свою рідну землю, але світла пам’ять про героя назавжди залишиться у наших серцях.


текст - Анатолій САВЛУК, директор опорного навчального закладу «Суботцівська ЗШ І-ІІІ ступенів»



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: