​Віталій Павловський: Наш колектив – це безвідмовні люди, які допомагають населенню вирішити господарські проблеми

07.06.21 10:00

Не кожна сільська громада може похвалитися наявністю комунального підприємства на своїй території. А от в селі Суботці воно працює вже багато років. Які послуги надають, чи вистачає фінансування, як планують розвиватися та чи мають всю необхідну для роботи техніку, розповів Віталій Павловський, директор комунального підприємства «Сількомунгосп».

- Пане Віталію, як довго підприємство працює на території села Суботці?

- Сільська рада заснувала Суботцівське сільське комунальне підприємство «Сількомунгосп» в 2002-му році. Надалі підприємство почало функціонувати відокремлено, за рахунок надання різних послуг населенню села Суботці.

- А які саме послуги надає підприємство?

- Наразі «Сількомунгосп» надає послуги із забезпечення та ремонту водопостачання та водовідведення для населення села Суботці та підприємств, що функціонують на території. Крім цього, працюємо в сфері надання послуг із збору та вивезення побутових відходів, ПЕТ-тари, з благоустрою села, зокрема косіння трави, висадження квітів, прибирання територій навколо адміністративних будівель, обелісків, сільського кладовища.

- Яку територію охоплюєте - тільки Суботці чий інші села?

- Найбільше послуг ССКП надає суботцівському населенню, однак намагаємось встигнути допомогти й іншим селам, оскільки після об’єднання виявилось, що наш «Сількомунгосп» єдине підприємство, яке знаходиться в стані стабільності. В інших селах такі підприємства або припинили своє існування, або ледве функціонують.

- Скільки людей працюють на підприємстві (місцеві, немісцеві). Яка ситуація з технікою та обладнанням – що є, чого не вистачає?

- На даний час в нас працюють на постійній основі: головний бухгалтер Надія Журавкова, бухгалтер Ольга Біліченко, працівники з благоустрою Ріта Таран, Галина Урсулова, Ігор Бардаков, тракторист Олександр Корнішин, охоронець Юрій Борідченко. Крім того, наймаємо й сезонних працівників. Влітку це ще одна-дві людини. Всі працівники місцеві жителі.

Щодо техніки, то хотілося б сказати, що, звичайно, її не вистачає. В нас є дві одиниці працюючої техніки – трактор МТЗ82 та ЮМЗ6-екскаватор. Як я вже говорив, це дуже мало. Щоб рівень надання послуг підвищити, особливо після об’єднання громади, особливо актуальною наразі є закупівля потужнішої техніки. На сьогодні вже придбано установку «ПАТУ» для надання послуг з висотних робіт. А також першочерговим є придбання навантажувача для підчищення полігону зі зберігання сміття та ліквідації стихійних сміттєзвалищ, розчищення доріг взимку. В перспективі також планується купівля спеціального автомобіля для збору сміття.

- Яка ситуація з екологією та довкіллям у громаді, із забезпеченням водою, ремонтом доріг?

- Якщо говорити про воду та водопостачання, то тут варто зазначити, що намагаємось вчасно ліквідовувати поломки, пориви. До речі, не тільки в Суботцях. Нещодавно ремонтували водопровід в с. Володимирівка. В пріоритеті, звичайно, реконструкція водогонів та приведення їх в належний стан.

- Як новому директору, з якими викликами Вам довелося стикнутися?

- ССКП «Сількомунгосп» я очолюю не вперше. Знаю всі особливості підприємства. За всі роки роботи виникало досить багато проблем, намагались оперативно вирішувати їх. Звичайно, що все і відразу не можна вирішити, тому працівники, буває й у вихідні, навіть і у свята, коли необхідно щось лагодити терміново, працюють. Наш колектив вартує поваги і шани – це безвідмовні люди, які завжди йдуть на зустріч й допомагають населенню вирішити господарські проблеми. Подекуди жертвують навіть часом, що могли б проводити з власними сім’ями.

- Що найперше необхідно зробити, аби покращити, удосконалити та розширити спектр послуг?

- Тут можу знову ж таки повторитися, і наголосити на тому, що, перш за все, потрібна техніка, що розширить спектр послуг, відповідно це наповнення бюджету підприємства та нові робочі місця. Ще можу додати, що від населення хотілося б більшої підтримки, розуміння, відповідальності, конструктивної критики. Ми завжди готові до діалогу.

- Які плани щодо розвитку підприємства, чи вистачає фінансування?

- Щодо фінансування, то завдяки колосальній підтримці Суботцівської сільської ради та підтримці підприємств, що працюють у нас на території,на сьогодні коштів вистачає, щоб задовольнити потреби населення села Суботці, але колосально не вистачає, якщо говорити про потреби всієї громади. Основне наше завдання – стати фінансово незалежними від донорських вкладень сільської ради і впевнено функціонувати за рахунок надання якісних послуг населенню та підприємствам, створенню філій комунгоспу в інших селах Суботцівської ОТГ.

Спілкувалася Ася Цуркан



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: