Центр надання адміністративних послуг працює за сучасними вимогами

18.06.21 10:00

У Суботцівській територіальній громаді з квітня 2021 року працює сучасний Центр надання адміністративних послуг, який знаходиться на першому поверсі приміщення сільської ради і обладнаний сучасними меблями, комп’ютерною технікою та програмним забезпеченням.

Центр облаштований зручностями для всіх категорій населення, пристосований для потреб матерів з дітьми, осіб з інвалідністю. Про те, за якими послугами можуть звернутися жителі громади, розповідає начальниця центру Людмила Іванова.

- Людмило Іванівно, в чому полягає робота центру надання адміністративних послуг?

- Назва говорить сама за себе – це надання різноманітних адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна». Мешканці громади мають можливість отримати різноманітні довідки, витяги, консультації. У центрі працюють головна спеціалістка Наталія Миколаївна Калашник, інспекторка відділу Наталія Василівна Морква, державні реєстратори Олександр Петрович Мирошніченко і Андрій Михайлович Свириденко та архіваріусиня Вікторія Миколаївна Матвєєва.

Можна сказати, що працівники є умовними посередниками між суб’єктами звернення та суб’єктами надання адміністративних послуг. Це, насамперед, прийняття заяв від громадян і суб’єктів господарювання та їх передача на опрацювання відповідним органам влади, посадовим особам, а потім видача результату людям, які звернулися. З червня у ЦНАПі працює ще п’ять адміністраторів на віддалених робочих місцях у селах Суботцівської територіальної громади: Богданівка – Аліна Олександрівна, Володимирівка – Яна Олександрівна Хуторна, Мошорине – Неля Пилипівна Руснак, Трепівка – Ірина Олександрівна Москаленко, Казарня – Аліна Геннадіївна Донченко, з метою доступності надання послуг. Така діяльність є раціональною для людей, адже це досить зручно, не потрібно витрачати кошти і час, щоб дістатися до центрального офісу.

- Які послуги можна отримати?
- У ЦНАПі надається 170 видів послуг, з часом планується суттєво розширити їх перелік. Громада співпрацюватиме із Пенсійним фондом, Центром зайнятості, Держгеокадастром, Управлінням соціального захисту населення. Найчастіше люди звертаються з питань державної реєстрації права власності на нерухоме майно; надання відомостей з державного земельного кадастру; зняття та реєстрація місця проживання, чи перебування особи; видача довідки про реєстрацію місця проживання, видача довідок соціально-правового характеру, копій та витягів з документів, які надаються фізичним та юридичним особам. Також актуальними є адміністративні послуги соціального характеру, зокрема - це різні види державної соціальної допомоги, субсидії, пільги та компенсаційні виплати.

- Людмило Іванівно, як активно звертаються люди за послугами?
- Від початку роботи відділу за наданням адміністративних послуг звернулося близько 1250 осіб. Особисто від громадян, які звернулися до нас за послугами чули тільки позитивні відгуки. Люди задоволені, що створили такий центр, дуже зручно звернутися в ЦНАП та отримати відповіді на всі питання, що їх цікавлять. Кого з жителів цікавить більш детальна інформація можна звертатися за телефоном: 099-289-77-39, email: - sybotsicnap@ukr.net

Спілкувалася Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: