​Боксерський клуб «Надія країни»

23.06.21 10:00

У місті Знам’янці вже другий рік працює боксерський клуб «Надія країни», де займається близько 40 дітей молодшої та старшої вікових категорій. Відвідують тренування навіть діти із навколишніх сіл: Мошорине, Володимирівки та Богданівки. Навчає дітей тренер другої міжнародної категорії Карен Шагенович Асланян, який закінчив Варшавську спортивну академію з даного виду спорту.

Карен Шагенович працював тренером збірних команд юнаків та дорослих у Польщі. Виховав не одного чемпіона з боксу, володарів кубків, призерів Чемпіонату Європи та учасників Чемпіонату Світу.

Молоді пощастило, що дипломований спеціаліст з боксу, у Польщі зустрів свою долю – Вікторію. Заради цієї ясноокої жінки зі щирою посмішкою і переїхав до Знам’янки. Але свою любов до боксу залишити не зміг. Тож разом з Вікторією заснували громадську організацію «Боксерський клуб «Надія країни» і розвивають цей вид спорту. Результат можна мати коли є бажання, коли є бажаючі займатися і найголовніше – це можливості. Адже бокс – не дешеве задоволення. Потрібно відповідне приміщення, інвентар, боксерський ринг та багато іншого.

- Спочатку тренування проводили під відкритим небом, - згадує перші кроки Карен Шагенович. - Але впевненості у розпочатій справі додало те, що бокс потрібен молоді, бо бажаючих займатися виявилося досить багато, як дітей, так і дорослих, і не лише з міста, а й навколишніх населених пунктів. На даний час є дві вікові групи: молодша – діти віком від 6 до 14 років і старша – від 14 років і без обмежень. Займаються як юнаки так і дівчата. Я розумів, що без спонсорської допомоги не обійтися. З приміщенням допоміг Сергій Миколайович Постика, засновник ПП «Орбіта». Але нам потрібно було повністю обладнати залу, і я звернувся до Василя Кузьмовича Моцного, ТДВ «Колос», з проханням підтримати дітей та допомогти у придбанні рингу. З першої нашої зустрічі зрозумів, що він серйозна людина. Спочатку Василь Кузьмович пересвідчився, чи дійсно ми займаємося розвитком дітей і підлітків у спортивній спрямованості, зокрема такої дисципліни як бокс. Особисто відвідав тренування та поспілкувався з дітьми, відзначив, що йому сподобалося те, що ми не лише загартовуємо дітей фізично, а ще й замаємося патріотичним вихованням та пропагуємо здоровий спосіб життя. І на сьогодні, ТДВ «Колос» придбало не лише боксерський ринг, який був вкрай необхідний, але й облаштували дзеркалами та додатковим освітленням приміщення для тренувань, пристосуваннями для тримання груш та обладнали роздягальні новими сучасними меблями. Про таке навіть і не мріяли. Тепер маємо все необхідне для повноцінних занять. І не так давно, вже на базі нашого клубу провели перший боксерський турнір, у якому взяли участь шість боксерських клубів: зі Знам’янки, Олександрії, два – з Світловодська та два з Кропивницького. З приємністю хочу відзначити, що у цьому турнірі наші вихованці вибороли сім золотих та дві срібні медалі.

Також недавно вихованці нашого клубу брали участь у Міжнародному турнірі, який проходив у місті Кривий Ріг і вибороли І місце. Арман Овсепян 2006 року народження, у віковій категорії «Юніор» отримав золоту медаль. Це говорить про те, що за такий короткий термін існування клубу є результат нашої роботи, діти талановиті і наполегливі, а головне - мають бажання тренуватися.

ДУМКИ БАТЬКІВ

Алла ЛЯДСЬКА:

- Я дуже вдячна засновникам: голові громадської організації «Боксерський клуб «Надія України» Вікторії Вікторівні Випиналюк, тренеру Карену Шагеновичу Асланяну та особлива вдячність головному спонсору Василю Кузьмовичу Моцному, що у нашому місті працює боксерський клуб «Надія України». Мій десятирічний син Микита займається з першого дня, за цей період став впевненішим, відповідальніше ставиться до уроків, з'явилася зацікавленість і азарт - такий хороший, добрий, спортивний азарт. Тепер у нього немає вільного часу на те щоб вештатися по вулиці і завантажувати себе чим-небудь. Є чітке розмежування часу на школу, на тренування, на походи з командою, на те, щоб спільно потренуватися, побігати, і прийшовши додому, просто вже впасти до ранку. Так що бажаю всім, щоб і ваші діти знайшли себе у цьому житті, щоб їм пощастило зустріти хорошого тренера, який би радів за них, вважав їх не просто дітьми, яких він тренує, а вважав їх своїми, рідними .

Олександр ГОРОХ:

- У боксерському клубі тренується моя десятирічна донька Ярослава. Вона відвідувала різні секції, шукала своє захоплення, але займатися систематично якось не складалося у неї. Але тут уже рік і на тренування поспішає із задоволенням, їй дуже подобається. Має гарний фізичний розвиток. Мені приємно, що у нашому місті є боксерський клуб. Дякую головному спонсору В.К.Моцному за увагу до наших дітей. Скільки себе пам’ятаю, у нашому місті боксерського рингу не було.

Марина КОЗАЧУК:

- Моя одинадцятирічна донька Аліса займається чотири місяці, за цей час спостерігаю гарні зрушення не лише у фізичному розвитку. Такі заняття дисциплінують та дають позитивний поштовх у навчанні. Тут виховуютьі моральні цінності – бути добрими, ввічливими, поважати старших.

Світлана МУХА:

- Я задоволена, що мій шестирічний син має таке захоплення, що загартовує фізично, дисциплінує. А ще подобається мотиваційний підхід тренера Карена Шагеновича, він згуртовує не лише дітей, а й батьків. Разом з дітьми збираємося на активний відпочинок на природі з розвагами та конкурсами. У наш стрімкий час, коли кожен займається своїми клопотами на роботі, вдома, інколи забуваємо приділити належну увагу дітям, такий підхід зміцнює cім’ї, ми розуміємо, що ми єдина команда.

ЧОМУ ОБРАЛИ БОКС? ДУМКА ЧЛЕНІВ КЛУБУ

Роман ІГНАТЮК, 5 років.

- Хочу стати боксером. Займаюся з першого дня тренувань. Мені подобається. Тут маю друзів і тренер дуже хороший. У нас є форма, у всіх однакова, ми - команда.

Дмитро КУЧЕРЯВИЙ, 7 років.

- Мені дуже подобається, спочатку тренувалися на вулиці, в парку. А коли тренер сказав, що вже маємо свій зал, ми з таким ентузіазмом побігли тренуватися – «Ура, нарешті!». А тепер маємо ринг, як у справжніх боксерів. Круто.

Ярослава ГОРОХ, 10 років.

- У мене виникла цікавість до боксу тому, що я зможу себе захистити. Бокс - це сила. У боксі розвивається характер. І тут не важливо, великий ти чи маленький, крутий чи ні. На рингу ти визначаєш, хто ти є насправді.

Данило ГАНСЬКИЙ, 10 років.

- Інколи дивився бокс, мені сподобалося, а коли дізнався, що у нашому місті проходять тренування, зразу ж почав відвідувати. Мені дуже подобається, тренер дуже хороший. А тепер маємо ринг, як у справжніх боксерів, бажання займатися ще більше додалося.

В’ячеслав ПАВЛОВСЬКИЙ, учасник АТО, відстоював цілісність нашої держави, займається у старшій віковій категорії і є помічником тренера.

- Мені приємно, що у Знам’янці є такий клуб, а головне є люди, які підтримують і допомагають розвивати цей вид спорту. Завдяки В.К.Моцному маємо боксерський ринг, гарне освітлення, комфортні роздягальні та перспективи для розвитку.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: