​Cело моє - початок всіх доріг!

25.06.21 10:00

Минулої суботи село Богданівка відзначило свою 112 річницю від Дня заснування. За традицією День народження Богданівки відзначається на свято Трійці - і це не простий збіг, адже у 1909 році саме на Трійцю загальною назвою Богданівка були об’єднані в єдине велике село кілька поселень-кутків, назви яких залишились і дотепер - Салагеївка, Вовче, Хирівка, Чорноліска. Святкування розпочалося дитячими атракціонами та виставкою декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.

Богданівка набула нового статусу, як село, що увійшло у велику об’єднану громаду Суботцівської сільської ради. Привітали всіх присутніх зі святом голова Суботцівської сільської ради Андрій Васильович Борідченко,староста села Сергій Демченко, депутат обласної ради Вікторія Безфамільна та помічник-консультант народного депутата Олеся Довгого Анна Трубаченко.

Від генерального директора ТОВ АФ «Хлібодар» Руслана Згривця для наймолодших жителів села був зроблений подарунок - дитячий майданчик. Від народного депутата Олеся Довгого подарували саджанці магнолій.

Сьогодні село Богданівка вабить до себе дивовижною пишнотою садків, широтою полів, таємничою величчю лісу, та пізнала богданівська земля і часи лихоліття. У роки Другої світової війни в боях за Батьківщину склали голови 246 жителів села. Нажаль на Сході України точиться війна, і як би не називали її, АТО, ООС, чи конфліктом, це війна на якій виконували і виконують бойові завдання 150 її земляків, і на якій село втратило двох найкращих своїх синів: Олександра Каплуна та Романа Рикалова. Пам'ять загиблихвшанували хвилиною мовчання тапоклали квіти до Меморіалу слави.

Богданівка - село красиве, квітуче, зі славною історією і прекрасним сьогоденням, та справжнє багатство – це люди. Унікальний клімат лісостепу, Чорний ліс, чарівне озеро Берестувате, плодючі чорноземи - всі ці чинники створюють чудові умови для довгого і щасливо життя людини. І в Богданівці проживають люди, що є мудрістю і корінням громади, наші славні ветерани-довгожителі.

Найстаршою жителькою села є Марія Іларіонівна Хвостова, яка народилася 12 грудня 1925 року. Вона прожила гарне і щасливе життя у любові і гармонії зі своїм чоловіком, офіцером Василем Петровичем Хвостовим. Працювала довгий час вчителем фізики і математики Богданівської вечірньої школи, пізніше вихователем дитячого садочка.

Привітали родину Ольги Іванівни та Степана Степановича Кокорудз, в якій живе любов і повага один до одного. У цьому році вони святкують своє зелене весілля 59 років подружнього життя.

Їх дружня сім’я - це приклад щирої любові, турботи і вірності для дітей. Ольга Іванівна 37 років попрацювала вчителем початкових класів у Богданівській школі № 2. Степан Степанович 54 роки пропрацював на керівних посадах на залізниці. Разом виховали двох дітей: сина Олега та доньку Альону, мають вже невістку Олю та зятя Ростислава, троє внуків і одну правнучку. Син з сім’єю проживає у Дніпрі, а донька Олена із Ростиславом у Богданівці.

1 червня Олена та Ростислав відсвяткували своє срібне весілля Альона продовжила справу батька, працює головним бугалтером у Знам’янської дистанції електропостачання.

Саме такого вірного і вічного кохання побажали молодій паріСергію та Вікторії Савченко, які днями стали на весільний рушник.

&ft6 Життя невпинно рухається вперед народжуються нові покоління, які створюватимуть майбутнє села, нашої країни. 14 червня населення Богданівки поповнилося на двох жителів. У сім’ї Ілони і Юрія Молчанових народилася донька Еліна, а в родині Олександри та Костянтина Пустових - син Денис. Привітали молодих батьків та новонароджених земляків.

Відзначили і талановиту молодь села. Дипломантами ІІ-го, і ІІІ-го ступеню у ХІ заключному етапі міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.Тараса Шевченка стали учні ОНЗ «Богданівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. І.Г.Ткаченка» - п’ятикласник ОлександрНіколайченко та дев’ятикласниця ДаріяЛитвинчук; третьокласниця СвітланаКонкіназайняла ІІІ місце в обласному конкурсі «На кращий дитячий твір та малюнок на тему «Лісівник – господар у лісі».

Переможницями, дипломантами І ступеню Міжнародних, Всеукраїнських фестивалів–конкурсів «Співограй», «Сходинки до майстерності» м.Кропивницький, «Квітнева фантазія» м. Дніпро, «Симфонія талантів» м.Вінниця, обласного фестивалю «Провесінь» стали учениці музичної школи по класу «вокал» Софія Невмержицька та Вікторія Кар’єва.

Богданівка – край трударів, які щоденно своєю працею творять найкраще майбуття для кожного з нас, для України. Край натхненних людей, що впевнено йдуть за своєю мрією.

Свято продовжилося спортивними змаганнями зі стрітболу, цікавою вікториною для дітей «Казкова країна», концертно-розважальною програмою «Клечальна субота», за участі кращих творчих колективів сіл громади. Порадували присутніх яскравими виступами народний фольклорний колектив «Червона калина» та солісти Богданівського СБК, творчі делегації Трепівського, Суботцівського, Мошоринського, Казарнянського, Саблінського сільських будинків культури.

У програмі свята також відбувся конкурс «Краса Богданівки», безпрограшна лотерея. У номінації «дівчинка–перлинка» взяли участь Ангеліна Калініченко, Надія Сєрєнька, Софія Брайко, Світлана Конкіна, ЕрікаФілоненко та Діана Іванова.

У номінації «Дівчина весна» виступили ОленаБелан, Софія Єфіменко, Софія Андрусик та Єлизавета Краснюк.

У номінації «Краса без меж» взяли участь Марія Лифар, володарка статусів, кохана дружина, ніжна мама, лагідна бабуся, солістка, староста і скарбник народного фольклорного колективу «Червона калина»; Світлана Андрусик, вимоглива і уважна мама, професіонал з дизайнерського оздоблення оселі; Зінаїда Безверха - неперевершена і харизматична жінка, має військове звання, безліч талантів і вмінь; Яна Корнєєва жінка, що обожнює танцювати.

Частували жителів села та гостей свята смачною козацькою кашею.

Також відбувся футбольний матч між командами Олександрівки та Богданівки. Працював і «Вільний мікрофон» всі, хто вміє співати, читати вірші, мали можливість продемонструвати свій талант. Безліч вражень та море позитивних емоцій дали заряд бадьорості жителям села та гостям.


текст та фото - Катерина МАТКО




Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: