​Кожна дитина – неповторна!

12.07.21 10:00

Василь Сухомлинський писав: «Величезна виховна сила школи народжується там, де в людини, перед якою тільки відкривається життя, є улюблений учитель».

Учні 2 класу Богданівської початкової школи дуже люблять свою вчительку Наталію Андріївну Петришину. Уроки в неї цікаві, добре продумані. Влаштовує для малечі цікаві ігрові заходи! Вона уміє знаходити стежку до душі кожного учня, зацікавить, дізнається що хвилює дитяче серце, завжди підтримає, щось порадить.

Наталія Андріївна сама у 1973 році вперше переступила поріг цієї школи з величезним букетом першокласниці. Тепер вона у цій школі працює вчителем початкових класів вже 24 роки, а педагогічного стажу має 36 років.

Після закінчення Олександрійського педагогічного училища, у 1985 році розпочала свою трудову діяльність у Казарнянській школі, а в 1997 році з сім’єю переїхала до села Богданівки і з того часу не одну гвардію дітей цього мальовничого села навчила читати і писати.

У 1991 році закінчила Кіровоградський педагогічний інститут, де здобула професію вчителя початкових класів.

На питання, чому обрала саме цю професію замислившись відповіла:

- Напевно, це мрія дитинства. Подобалося самій навчатися, тож і вирішила стати вчителем.

- Як, на Вашу думку, зацікавити дитину, спонукати до навчання?

- Найперше, треба любити свій предмет та сприймати дитину як особистість. А якщо щось не виходить, не звинувачувати у цьому учнів. Адже педагог - це людина доросла, вона за все відповідає. Якщо існують проблеми, щось не виходить, значить він не врахував рівень знань окремого учня. Вчителю завжди хочеться йти вперед, але іноді слід зробити зусилля над собою та зупинитися, оглянутися назад, щось доробити, удосконалити та доступніше пояснити. Інакше іскорки в очах дитини не запалити.

Зі свого досвіду знаю, що одноманітні традиційні уроки втомлюють учнів, не викликають зацікавленості до навчального матеріалу. Щоб діти із задоволенням поспішали на уроки, я постійно шукаю нові форми і методи навчання. До таких методів належать нестандартні уроки, найчастіше в ігровій формі. Люблю їх проводити, і діти із задоволенням мені допомагають.

- Зараз літо, час канікул, діткам дала настанову, як провести літо безпечно і корисно. Воно швидко промайне, тож мої вихованці відпочилі і засмаглі знову повернуться за шкільні парти з новими силами, і дорослішими. Я теж з нетерпінням чекаю цієї миті, бо не уявляю свого життя без улюбленої роботи, допитливих очей дітей, вони радують своїми успіхами. Люблю спостерігати за ними на уроках на перерві, їх позитив дає неймовірний запал енергії. Молодію душею біля них, - ділиться враженнями вчителька.

Наталія Андріївна, також гарна дружина і чудова мама. Разом з чоловіком Володимиром виховали двох дітей: доньку Валентину та сина Анатолія. Мають четверо онуків – це їх гордість і надія.

Син – військовослужбовець. Учасник АТО, перебував у Донецькому аеропорту, нагороджений бойовим орденом «За мужність».


авторка - Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: