​Наталія Прядка: «Можливе все – головне мати бажання»

13.07.21 10:00

Богданівка – Польща – Богданівка, так курсує на власному авто Наталя Прядка. Успішна і щаслива жінка, бо має міцну сім’ю, займається справою до душі і кожного ранку прокидається з багатьма ідеями, які має сили та бажання реалізовувати і з якими поділилася на зустрічі організованій громадською організацією «Інша жінка».

На сьогодні Наталя має більше 20 років досвіду в бізнесі. Свою трудову діяльність розпочала податківцем, очолювала різні підприємства, працювала головною бухгалтеркою, закінчила аспірантуру з економіки, зараз - вебдизайнер, таргетолог, створює чат-боти. Вважає себе Бабою Ягою, в якої є магічний клубочок на будь-який випадок життя та бізнесу. Наставниця стартапів. Знає, де в інтернеті водяться гроші.

Її цінності: світ врятує не краса, а чистота — агітує за планету без пластика. Називає себе Екояга.

Бере активну участь в інвестиційних проектах: тендери, гранти у сфері екології та захисту навколишнього середовища. Допомагає знайти інвесторів, залучає пожертви та підключає краудфандинг для стартапів, які роблять нашу планету краще, чистіше, добріше.

- Можливо все – головне мати бажання, - стверджує вона. – З роботою в інтернеті я знайома ще з 2005 року. І сьогодні до мене звертаються за маркетинговими послугами. Займаюся пошуком клієнтів, організовую рекламні кампаній та створюю сайти. На своєму YouTubeканалі «Баба Яга в Польщі» розповідаю про те, чим примітна Польща, про ризики і переваги переїзду, а також веду трансляції й про інші цінності життя – це Планета без сміття, адже нанопластик є вже і в плаценті. Отже, ти або пластик, або людина.

Наталя з чоловіком Юрієм, донькою Валерією та сином Олексієм проживає у Польщі. Донька – студентка Шльонського університет. Це один з найбільших вищих учбових закладів. Валерія обрала напрямок культура медіа. От тільки ще не визначилася Наталія, де Олексій піде до першого класу, чи в Богданівці, чи в Польщі. Бо має намір у рідній країні розгорнути новий бізнес-проект, створити інтернет-магазин з продажу запчастин до сільськогосподарської техніки. А також одним з головних її завдань - знайти однодумців та залучити широке коло людей до екологічного проекту, з метою розробити стратегію з переробки пластику. Вона фонтанує ідеями. Її запалу, енергії та впевненості в успішності можна щиро позаздрити.

На сьогодні в наш час стрімких змін, Наталія розповіла, як з несміливої дівчинки вона виросла до успішної і незалежної жінки.

- Народилася я в селі Богданівці. Батьки працювали на місцевій меблевій фабриці. Коли закінчувала 11 клас, тоді вже відчувалися перші фінансові труднощі, які мабуть на той період торкнулися не однієї сім’ї в Україні. Саме в той період і розпочалися мої перші спроби підприємницької діяльності. Я випікала торти і продавала їх біля потягів на Знам'янському залізничному вокзалі. З Богданівки їздила електричкою, вивчила рух поїздів і навіть знала пасажири з якого потягу найбільше полюбляють домашню випічку. На той період у свій бік від незнайомих людей чула відгуки – спекулянтка, але я не звертала уваги, мені було байдуже, що про мене думають перехожі. Я була у захваті, адже моя кулінарія не лише подобалася споживачам, але й приносила дохід.

Потім – навчання в університеті, проживала в гуртожитку і теж займалася реалізаціє продуктів. Тоді мабуть і зрозуміла, що я можу забезпечувати себе своєю працею. Закінчила Центральноукраїнський національний технічний університет та здобула спеціальність бухгалтера, облік та аудит. Вийшла заміж і працювала у Кіровоградській податковій інспекції. Скажу чесно – робота виснажувала морально, адже я не отримувала задоволення від того, що я роблю. Шість років пропрацювала і пішла в декретну відпустку. Тоді для мене відкрилися нові можливості. Розпочала працювати консультантом з продажу косметики Ейвон. Я могла планувати свій робочий графік, приділяти увагу сім’ї і гарно заробляти. А головне - приносити позитивні емоції людям.

Після декретної відпустки працювала директоркою в одній з аптечних мереж міста Кропивницького. Робота подобалася, але одне спонтанне рішення, повністю змінило життя. Якось сім’єю відвідали друзів, які проживали у місті Кривому Розі. І донька сказала: «Я хочу жити у місті де є «Макдональдз». Вирішили – зробили. Продали квартиру в Кропивницькому і купили в Кривому розі. Все потрібно було починати з чистого аркушу, але ми справилися. Я розпочала займатися косметикою Фаберлік і за три місяці вийшла на рівень директора. Закінчила аспірантуру, і знову декретна відпустка. Саме в цей період мене зацікавила робота в інтернеті, вийшла на онлайн-заробіток. Цим займаюсь і до цього часу, цікава і прибуткова робота.

У Польщу переїхали з сім’єю, тому що дуже хотіла, щоб донька здобула європейську освіту. Вона сама обрала вуз і спеціальність та успішно навчається. Останнім часом все частіше приїжджаю в рідне село Богданівку, маю багато ідей, хочу принести користь і свій вклад у збереження чистоти довкілля.

Наталя розповіла й про свої помилки та невдачі, і вважає, що саме вони й стали міцним підгрунтям до успіху. Вони змушують виходити із зони комфорту, змушують довести самій собі, що ти зможеш, змушують повірити у власні сили та діяти. Мудрість стверджує: «Успіху найчастіше досягають ті, хто не підозрює про неминучість поразки».

Мотивація - це не тільки і не завжди про гроші. Диплом не завжди грає ключову роль у кар'єрі. Задля результату, якого прагнеш, необхідна планомірна праця, іноді рутинна, але щоденна та свідома. Високий статус у суспільстві не вартий часу без дітей. Крайнощі призводять до важкого вибору, який треба робити, дослухаючись свого серця та внутрішнього Я, спираючись тільки на себе. Вибір для кожного свій!

Зрозуміти свої дійсні цілі можна зрозуміти після дій та кроків у напрямку досягнення. Якщо драйвить, ви на вірному шляху.


авторка - Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: