​Гей, на наших вечорницях, хто сумний – розвеселиться!

02.08.21 10:00

З давніх-давен в українських селах яскравими розвагами сільської молоді були вечорниці, досвітки, вечірки. Запрошувались музики, а як грошей не вистачало, то грали на підручних предметах: ложках, рубелі та горщиках, були танці, ігри, веселі забави. На святкові вечорниці одягався найкращих одяг, готували святкові страви.

Особливістю святкових вечорниць була складчина: дівчата складались продуктами, які приносили з дому, хлопці – грішми. На ці кошти наймали музикантів, купували ласощі та напої. Наша Україна славиться багатими традиціями та обрядами. Той, хто не черствіє душею та сповнений любові та доброти до української спадщини, повертається до традицій свого народу.

Працівники та працівниці Мошоринського сільського будинку культури яскраво відтворили дійства тих часів. Гарно, весело, з піснями, гуморесками, іграми і танцями у селі Мошорине провели сільські вечорниці, які відбулися на вулиці Центральній біля продуктового магазину.

Селом линули пісні у виконанні А.Кіслінської, Ю.Костюченко О.Сідельника, Д.Гайдар (Володимирівський СБК), Л.Натарової, Л.Марущук, вокального ансамблю «Степівчанка»( керівник Л.Яцишина). Запалили публіку веселими танцями аматорський хореографічний колектив «Angi-go».

Господиня магазину Світлана Анатоліївна Базан почастувала всіх присутніх кашею, пиріжками та компотом.

Були й цікаві конкурси на швидке поїдання каші, випивання води через соломинку, переливання води, найспритніші отримали призи.

- До пізньої ніченьки лунала музика, чувся щирий сміх, - розповідає директорка Мошоринського СБК Анжеліка Кислінська, - Мошоринці відпочивали душею. Жителі села різного віку взяли участь у вечорницях. І такі заходи не лише зберігають українські звичаї і традиції, а згуртовують людей, об’єднують їх, і творять нову історію нашого життя.

авторка - Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: