​У Трепівці знімають документальний фільм

04.08.21 10:00

Мальовниче село Трепівка зі щирими і працьовитими людьми, де бережуть українські звичаї і традиції. Ось уже три місяці, як в цьому селі ведеться зйомка документального фільму про побут і життя села....

Чим привабила Трепівка молодого режисера Едгара Пріму, який за спеціальністю інженер-фізик, а працював програмістом уодному з великих банків Москви, і що змусило залишити столичне життя і перебуваючи в селі три місяці виконувати величезний об’єм роботи по створенню фільму, саме це і з’ясувала під час розмови з ним.

- Тут моє коріння роду, - дав відповідь на питання Едгар. – Мій тато Віктор з міста Кропивницького, а мама Олена народилася і виросла у Трепівці. Я всі літні канікули проводив у цьому до болю рідному селі, у бабусі Галини Олексіївни та дідуся Анатолія Даниловича Телюпи. Роки проходять і ми стаємо іншими, але не змінюється наша любов до своєї сім’ї, нікуди не зникне гордість за своїх предків, за їх духовний світ, який вони передають нам через віки. І історія не забуде як вони жили, і як на перше місце ставили турботу про своїх близьких.

Бабуся з мамою проживають у Москві, а дідуся вже давно немає. Але будинок, де я провів щасливі роки дитинства, мене прийняв як рідного, можна сказати ожив і ніби зрадів моєму приїзду. Перший місяць був доволі складним, поки навів лад, облаштував побут, розташував знімальну техніку. А далі була кропітка робота з організації та проведенні зйомок, монтажу, колористики та озвучення фільму. На даний час роботи практично завершені.

- Едгаре, що посприяло зайнятися зйомкою?

- Велике бажання відобразити в пам’яті все, що для мене було пов’язане з дитинством, з людьми, яких я знаю і люблю, з рідними місцями. Три роки тому, я приїхав у Трепівку, як завжди відвідати знайомі стежини рідного краю і зняв свійперший фільм. Виклав свою так звану любительську зйомку в ютуб, і це викликало великий резонанс, понад шість тисяч переглядів. Я зрозумів, що людям цікаво подивитися фільм про цікаве і насичене життя українського села. Тож і вирішив зняти документальний фільм. До цього моменту я готувався півтора року, закупив професійну техніку, взимку звільнився з роботи, бо розумів, що так на довго не зможу поїхати на Україну. Склав план, за яким і здійснював зйомку.

- Хто герої фільму, як їх знаходили, і чи багато було бажаючих?

- Героями фільму є звичайні люди. Які живуть повсякденним життям. Зняв випускний вечір у школі, як проходять жнива, купальські обряди, музей історії села та буденні клопоти людей. Велику увагу приділив українській природі. Тут кожен звук, кожен проблиск першого промінчика сонця подібний українській пісні, дає поринути в її первозданність. Тут ніким не займаний світ з безмежною красою і невимовною тишею, куди нас манить.

Запрошував на зйомки людей, оголошуючи в соціальних мережах. Дякую всім, хто відгукнувся, хто допомагав у різних питаннях по відтворенню звичаїв і традицій притаманних саме Трепівці. На даний час, знімаю фільм про фільм, про те як проходили зйомки. Які пригоди траплялися з нашими героями та багато інших цікавих випадків.

Дуже величезна робота проведена і її результат переглянемо всі разом 8 серпня о 20.00 біля Трепівського сільського будинку культури. Користуючись нагодою, запрошую всіх бажаючих переглянути документальний фільм про Трепівку!

Спілкувалася Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: