​Жнива у розпалі!

16.08.21 10:00

Жнива – гаряча пора для аграріїв, збір вирощеного врожаю. На полях ТОВ «Рос-Агро» йде збирання озимої пшениці. З площі дві тисячі гектар зібрано 1100 гектар, врожайність складає 50 центнерів з гектара.

Як повідомив агроном Сергій Іванович Муха, повністю завершено збирання озимого ячменю та ріпака.

- Ячменю зібрано на площі 400 гектар, врожайність складає 56 центнерів з гектара, - розповідає він. - Озимого ріпаку зібрано на площі 600 гектар, врожайність склала 25 центнерів з гектара. Сергій Іанович на підприємстві працює вже 11 років. Після закінчення Ерастівського сільськогосподарського коледжу імені Е.К.Бродського, де здобув спеціальність агронома, він влаштувався на роботу в ТОВ «Рос-Агро», що здійснює свою діяльність у селі Мошорине.

- Вперше з підприємством ознайомився, коли проходив практику, - згадує Сергій Іванович, - сподобалося підприємство та колектив. Коли прийшов на роботу, то допомогли з житлом.

Робота агронома хоч і складна, але дуже цікава, завжди вивчаєш новітні технології вирощування, подобаються і умови праці.

На полі зустріли комбайнерів Івана Запорожченка, Юрія Зайцева та Григорія Охотного, які якраз обідали. Щодня їм на поле привозять гарячий обід та вечерю.

Іван Запорожченко одинадцять років працює комбайнером у ТДВ «Колос». У період жнив поле стає його другим домом. Але завжди повертається туди повним сил та натхнення, адже не уявляє життя без агрономії.

- Я щоліта приїжджаю на жнива, вже одинадцять років поспіль, - розповідає Іван Володимирович. – Робота комбайнера не з легких, але мені подобаються умови праці. Я проживаю у Кропивницькому, тож підприємство на період роботи забезпечує житлом. Є гуртожиток, розміщений на території ТДВ «Колос», у якому є все необхідне для комфортного проживання, забезпечені чотириразовим харчуванням та маємо гарну заробітну плату. З нетерпінням чекав на свої одинадцяті жнива. Бо безмежно люблю роботу і команду, яка стала другою родиною. Завдяки ТОВ «Рос-Агро», генеральний директор Роман Моцний, працюємо з кращою технікою і в найкомфортніших умовах.

Григорій Охотний на підприємстві працює тринадцятий рік. За стільки років так наловчився відчувати комбайн, що разом з розумною технікою збирає врожай майже без втрат. Все-таки досвід дуже важливий, адже поле не все рівне й кожна інша рослинна культура вимагає особливого підходу.

- Я раніше працював комбайнером в Одеській області, але тут і ближче, і умови праці більш привабливіші, - розповів Юрій Зайцев, який на підприємстві працює лише другий рік.

Комбайнери розмову довго не вели, бо робота не чекає. Час збирати вирощений врожай, поки погода дає таку можливість. Побажаємо товариству гарних прибутків, а комбайнерам задоволення від роботи, як морального, так і фінансового.


текст - Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: