​Арт-об’єкт «Вишивана моя Україна» відкрили у Суботцях

26.08.21 10:00

У селі Суботці, у рамках заходу до Дня Незалежності України, урочисто та колоритно пройшов парад вишиванок. Багато людей одягли вишиванки, взяли участь у святі та об’єдналися у єдиний яскравий потік. Привітав усіх зі святом та побажав усім розквіту і добробуту Суботцівський сільський голова Андрій Борідченко.

Біля сільського будинку культури було відкрито арт-об’єкт «Вишивана моя, Україно!» - абсолютно унікальний, автентичний фрагмент української вишиванки, яка є символом України та характеризує не лише темперамент нашої нації, але й є її візитівкою. Це унікальний код та зв’язок поколінь. Цей об’єкт єдиний на всю Україну, він створенийзаескізом Дарини Крижановської на замовлення Суботцівської громади Громадською організацією «Гурт ковалів».

Суботцівська громада вшанувала пам’ять мужніх і відважних воїнів, які віддали своє життя, щоб вберегти цілісність нашої держави - Віктора Голого, Віктора Ярмошевича, Олександра Каплуна, Віталія Лімборського та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Представники громади поклали квіти до меморіальної дошки Віталія Лімборського та Братської могили.

Всьому світу відомо, що в Україні добрі, щирі і працьовиті люди. У нас чарівна мова, у нас колоритні традиції, звичаї, обряди, пісні і танці. І вже в черговий раз працівники Суботцівського, Трепівського, Богданівського, Мошоринського, Казарнянського та Володимирівського сільських будинків підтвердили свої таланти, фонтануючу ідеями творчість, підготувавши чудову концертну програму.

З впевненістю можна сказати, що на міцних підвалинах побудована наша незалежність. На звитяжних козацьких подвигах, на співочій мові, на щирій вірі.


текст - Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: