​Агроном – одна із важливих професій!

06.09.21 10:00

Антон Залізняк працює в ТОВ «РосАгро» с. Мошорине вже сім років. Ще в 19 років після закінчення Ерастівського коледжу ім. Е.К. Бродського Дніпровського державного аграрно-економічного університету приїхав у товариство, сподобалася робота, умови праці, заробітна плата тож і залишився.

Вже має власне жило, зустрів свою долю в нашому краї – чарівну і щиру дівчину з гарним ім’ям Катерина, одружився і разом виховують синочка Михайла, будують плани на майбутнє

- У житті кожного молодого аграрія чільне місце посідає виробнича практика, розповідає Антон Олександрович. - Мені у цьому разі пощастило двічі. Я, ще будучи студентом мав змогу проходити практику у ТОВ «РосАгро», а потім – отримав пропозицію на роботу.

Виробнича практика в селі Мошорине ознаменувалась моїм першим виходом у велике поле! Цього я, мабуть, ніколи не забуду. Навчання в коледжі безперечно дуже важливе і плідне, проте, на жаль, має здебільшого теоретичний характер, ніж практичний. А практика дозволила мені пізнати справжній смак моєї професії, відчути, що це таке бути агрономом. Я зрозумів, що обрав правильний шлях у житті. Тож продовжив навчання за спеціальністю у Центральноукраїнському національному технічному університеті і здобув вищу освіту.Хоч батьки мої і не аграрії, але я вдячний, що вони мені порекомендували спробувати свої сили у сільському господарстві.

А набути вмінь і навичок уже в процесі роботи допоміг мудрий наставник, виконавчий директор ТОВ «РосАгро», аграрій за покликом душі Петро Володимирович Гетьманець. Це він уже з нас молодих спеціалістів-теоретиків ліпив практиків.

Керівництво ТОВ «РосАгро» має гарну стратегію для розвитку. Шукає гарних спеціалістів ще в учбових закладах, забирає на практику і якщо бачить, що людина має потенціал, а головне бажання працювати - забирає на роботу.

- Що саме подобається у цій професії?

- Новітні технології, точне землеробство в наш час змінюють професію агронома. Час вимагає йти з ним в ногу. У цій професії подобається спілкування з землею, праця на свіжому повітрі, життя в гармонії з природою. Адже приємно бачити результати роботи, на які ти очікував. Все залежить від тебе, від твоєї наполегливості і відповідальності. Адже агроном — це людина, яка прагне взяти все необхідне від матінки-землі, і при цьому зберегти її первозданний вигляд, людина — яка не просто прагне «нагодувати» увесь світ, а за своїм великим покликанням зобов’язана це робити.

Можна з впевненістю сказати, що фахівці цієї професії залишатимуться затребуваними. Цьому сприяє розвиток аграрного сектору, впровадження нових технологій. Ті, хто обрав, чи обире цю спеціальність, точно не залишаться в програші.


Спілкувалася Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: