​Обрати шлях вчителя – не кожен наважиться

04.10.21 10:00

Для Ірини Анатоліївни Мельник бути вчителькою – мрія з дитинства. Народилася і виросла в селі Новороманівці, тепер Суботцівської територіальної громади. Там закінчила вісім класів і продовжила навчання у Суботцівській загальноосвітній школі, за старанність та успіхи у навчанні отримувала Похвальні листи.

Ще маленькою уявляла себе лікаркою або учителькою, але питання «ким бути» і «де вчитися» практично були вирішені, перевагу надала учителюванню. Мрія здійснилася, коли у 1991 році закінчила філологічний факультет Кіровоградського педагогічного інституту, а з 1992 року працює учителем української мови та літератури Іванковецької школи.

Кожного дня, йдучи на роботу, Ірина Анатоліївна знає, що її чекають посмішки дітей, їх допитливі очі. І щодня разом з ними вчиться, радіє їхнім успіхам і досягненням. Завжди прищеплює вихованцям любов до слова, яке виростає з любові до рідного краю, України, до людей.

Цього року малиновий дзвін уже тридцять перший раз покликав її до класу. За цей час виробилися власні погляди на викладання української мови та літератури, завжди працювала над собою, щоб стати гарним учителем. Успіхами є перемоги її учнів в олімпіадах, мовно-літературних конкурсах, гарних результатах випускників на ЗНО.

- Завжди пам’ятаю і з теплотою у душі згадую вчителів Новороманівської та Суботцівської шкіл, які вклали в мене свої знання і дали путівку у життя», - говорить Ірина Анатоліївна. – Використовую методи і поради своїх вчителів у роботі. Користуючись нагодою, хочу привітати всіх вчителів зі святом та побажати отримувати максимум морального та фінансового задоволення від роботи.

Сьогодні українська школа переживає часи змін і перед учителями стоять нові завдання, які потрібно вирішувати: освоювати нову техніку, вивчати нові програми та методи і прийоми навчання та виховання, здобувати самому знання, здатні вплинути на свідомість учня. Ірина Анатоліївна постійно вчиться. Вірить, що ще багато уроків попереду. І продовжуватиме їх саме життя…

Записала Катерина Матко



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: