​Про людяність, доброту, дипломатію і просто про гарну жінку

06.10.21 10:00

Час і прогрес впливають на розвиток суспільства. Деякі професії зникають, натомість з'являються інші. Та серед небагатьох незмінних є одна найверховніша – учитель. Наша розповідь про людяність, доброту, дипломатію, індивідуальний підхід, про принципи, які залишаються на все життя. Це розповідь про вчительську долю, про професію, яка стала покликанням.

Далекого 1977 року поріг Богданівської середньої школи №2 переступила молода тендітна дівчина, яка більше нагадувала старшокласницю, ніж вчителя початкових класів. Мова йде про Тетяна Андріївна Жесткову, тоді вона мала прізвище - Чередніченко.

І дійсно, вона стала для своїх першачків старшою сестрою, яка завжди поруч, розрадить і підтримає. Її праця була схожа на працю хлібороба: із зерен добра, щирості, справедливості формувала дитячі душі. Йшли роки, а з ними зростала професійна майстерність Тетяни Андріївни. І ось уже вона, як мудра мама, своїми справами, своїм словом викладає найтяжчу у світі науку - бути людиною. Так поступово професія вчителя переросла в її покликання.

А у 1983 році Тетяна Андріївна очолила Богданівську середню школу № 2 і до 2005-го була незмінною директоркою. А це подвійна відповідальність і як учителя, і як керівника. Завзятість, енергія, знання сприяли тому, що вона справжній генератор ідей, які втілювалися у діяльність педколективу. У той час школа була однією з найкращих у районі. Учителі і учні відчували себе тепло і затишно поруч з Тетяною Андріївною, вона була і наставником, і порадником, і старшим товаришем, і психологом для кожного. А її учні вже приводили до школи своїх дітей. Вони знали: їхні діти в надійних руках, якщо поряд Тетяна Андріївна. Вона, як ніхто розуміла учнів, надихала, вселяла віру, давала крила кожному вихованцю, тому що вірила: всі вони особливі, неповторні. Терпіння, спостережливість, наполегливість і любов до дітей творили дива…

44 роки педагогічного стажу.

Держава по достоїнству оцінила педагогічну діяльність. Тетяна Андріївна - Відмінник освіти України, має звання «Старший вчитель» та вищу кваліфікаційну категорію. Але справжньою найвищою нагородою для Тетяни Андріївни є вдячність випускників і їх батьків, усміхнені обличчя при зустрічі. І таке просте: «Як справи?». Сьогодні Тетяна Андріївна на заслуженому відпочинку, але впевнені: до неї ще довго приходитимуть за порадами та підтримкою: «Андріївно, допоможіть». А у відповідь: «Все буде добре!».

Текст - Колектив філії «Богданівська ЗШ №2»



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: