​Вчителька, яка поєднує любов до справи і до учнів

08.10.21 10:00

«Якщо вчитель має тільки любов до справи, він буде добрим учителем. Якщо вчитель відчуває тільки любов до учня, як батько, мати, він буде кращим за того вчителя, який прочитав усі книжки, але не відчуває любові ні до справи, ні до учня. Якщо учитель поєднує в собі любов до справи і до учнів, він – досконалий учитель». (Л.Н.Толстой)

Вчителька, яка поєднує любов до справи і до учнів, працює у ОНЗ «Мошоринська ЗШ І-ІІІ ступенів» з 2001 року, Лариса Романівна Дубівка. У виборі професії вчителя не мала сумнівів. Без усіляких вагань у 1996 році вона вступила до державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка на факультет української мови та літератури, після закінчення якого прийшла працювати у село Мошорине.

Лариса Романівна - відповідальна та креативна. На її думку, одноманітні традиційні уроки втомлюють учнів, не викликають інтересу до навчального матеріалу. Щоб пробудити цікавість учнів до предмета, вона постійно шукає нові форми і методи навчання, тому уроки в неї цікаві, добре продумані. Вона уміє знаходити стежку до душі кожного учня, любить свій предмет та сприймає дитину як особистість. Їй завжди хочеться йти вперед, запалюючи іскорки в очах учнів.

Завжди доброзичлива, усміхнена, щира та відверта у спілкуванні з учнями, колегами і батьками. Засобами рідного слова формує дитячу душу, будує особистість, її свідомість та світогляд, емоційну сферу та інтелект.

Лариса Романівна ставить перед собою завдання показати учням світ прекрасного, долучити їх до національних скарбів письменства, сприяти вихованню кращих моральних якостей.

Прес-служба ОНЗ «Мошоринська ЗШ».



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: