​Поради щодо аудиту та інвентаризації земель - керівництву і депутатам громади

27.10.21 10:00

Хочете мати усю головну інформацію про аудит та інвентаризацію землі в одному місці? Тарас Миська створив методичку, яку зможе використовувати голова ТГ, депутати та землевпорядники.

“Цю методичку ми вирішили створити тому, що бачимо: молодим громадам часто бракує коштів та інформації, аби почати ефективно наповнювати місцевий бюджет і розвиватись”, - говорить експерт.

При цьому земля – один з основних ресурсів, який може працювати на громаду. Проте в Україні досі практично не було зібраної в одному місці інформації щодо того, як ефективно провести аудит землі, щоб потім не менш ефективно нею розпоряджатися.

“Завдяки своєму досвіду та співпраці з профільними організаціями, ми бачимо можливості для громад у цій сфері, про які і захотіли розповісти читачам. Найбільший акцент у цій праці я робив на перевагах, які отримують громади від проведення аудиту та інвентаризації землі, адже завдяки їм вони можуть ефективніше використовувати землю та найближчим часом окупити витрачені на проведення аудиту ресурси”, - говорить Тарас Миська.

І особливо звертає увагу читачів на практичні інструменти для проведення аудиту. Кожна громада за бажання може зробити це самостійно, із залученням спеціальних організацій та отриманням додаткових грантів і коштів на це. Головне – не шукати причини, чому не проводити аудит, а користуватися можливостями. А вони є! І саме про них і йде мова у методичці.

Переглянути онлайн чи завантажити методичку на свій комп'ютер/ телефон можна за посиланням нижче: https://issuu.com/hromada.ua/docs/_



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: