​ФК «Хлібодар» завершив сезон участю в Першій лізі Чемпіонату області

28.10.21 10:00

Цього року футбольний клуб «Хлібодар» відзначив п’ятиріччя своєї діяльності. За цей час в справжню дружню команду встигли об’єднатися люди різних професій, для яких футбол з хобі перетворився на стиль життя. Цього року команда навіть встигла зіграти в Першій лізі Чемпіонату області. Про це та багато іншого розповів Олег Сергійович Колюка, керівник футбольного клубу «Хлібодар».

- Олеже Сергійовичу, як загалом пройшов футбольний сезон?

- Сезон, що минув, був у нас дебютним на Чемпіонаті області. Ми не планували брати в ньому участь, лише в районному. Але, в останню мить, нам запропонували зіграти в Першій лізі Чемпіонату області. Ми порадилися і вирішили взяти участь.

А загалом сезон був непростий, адже всі команди на рівні області, без винятку, дуже серйозні та досвідчені – з Новоукраїнки, Долинської, Новоархангельська, Бобринця. Але, не зважаючи на це, виглядали ми гідно, особливо в другому колі. Ми відібрали очки і перемагали навіть в лідерів чемпіонату, зокрема, вНовоукраїнки, в команди, яка, власне, і стала чемпіоном Першої ліги. В цілому вважаю, що сезон був дуже вдалий. Зтурнірної точки зору ми посіли не те місце, на яке сподівалися, але загалом, для дебютанта, ми виступили непогано. І демонстрували непогану якість. В плані гри ми однозначно виросли, в порівнянні з минулими сезонами.

- Чи сформували ви за п’ять років «кістяк» команди, чи склад постійно змінюється?

Чим мисильні – так це тим, що в нас є справжня команда. Ми всі єдині духом. І, однозначно, в нас є «кістяк», на основі якого ми і формуємо нашу команду. Є хлопці, які з нами вже п’ять років, а є ті, які приєдналися в 2017 і 2018 році. Але, однозначно, «кістяк» сформований і завдяки цьому ми рухаємося вперед.

- Ваша команда – це дорослі люди, які займаються різною професійною діяльністю, уже мають власні сім’ї. Чи вистачає часу на тренування?

- Звичайно, зрозуміло, що це аматорський спорт і в кожного є сім’я, робота, побутові питання, але дякую хлопцям, що знаходили час і хоча б раз на тиждень приїжджали на тренування. Місцеві, суботські, приходили, але й з інших сіл хлопці знаходили час для тренувань. Адже футбол для нас усіх вже є певним способом життя, хобі, тож без практичних навичок та самовдосконалення важко прогресувати.

- Олеже Сергійовичу, які маєте плани щодо розвитку футбольного клубу «Хлібодар»?

- Якщо говорити глобально, то, перш за все, нам би хотілося, щоб все було нормально в плані футбольної інфраструктури. Щоб у нас в Суботцяхнарешті з’явився нормальний стадіон, не той, який зараз є, адже він не відповідає рівню Чемпіонату області. А хотілося б, щоб було де тренуватися, де грати і ми зараз над цим працюємо. Сільська рада, до речі, з розумінням відноситься до цього. І допомагає нам Згривець Руслан Федорович, в плані здорового лобіювання інтересів села, щоб нам виділили кошти на реалізацію цього проекту. І нині, до речі, проект стадіону вже виготовляється.

А ще хотів би відмітити, що у нас, в Суботцях, запрацювала дитячо-юнацька спортивна школа, тож, сподіваюся,хлопці, які там займаються, також поповнюватимуть команду. І це будуть місцеві гравці, від громади. А з спортивної точки зору, з турнірної, то,звичайно, ставимо задачу на найближчі два-три роки – стати чемпіонами області. Нас в цьому підтримує і президент клубу Руслан Згривець.

- Окрім тренувань та ігор, гравці спілкуються між собою у вільний час, відпочиваєте командою?

- Так, звичайно, адже, окрім футболу мають бути ще деякі об’єднуючі речі для команди. От буквально два тижні тому відзначали 5-ти річчя команди. Я запропонував відсвяткувати, а Руслан Федорович Згривець підтримав. Фінансово нам все забезпечив, тож ми провели футбольний турнір, в якому взяли участь п’ять команд. І потім сім’ями зібралися разом в кафе, де відзначили кращих гравців. Не тільки команда святкувала, з нами був і президент футбольного клубу «Хлібодар» Руслан Згривець, і Суботцівський сільський голова Андрій Борідченко. Тому, звичайно, збираємося і дружно відпочиваємо.


Записала Ася Цуркан



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: