​Руслан Пушкаренко: «Маємо багато амбітних ідей для створення сучасних людино-орієнтованих медичних закладів, де в центрі уваги пацієнт»

14.12.21 10:00

Коли у керівника медичного закладу є амбітні плани – це означає, що пацієнти матимуть можливість завжди отримати якісну та професійну допомогу. Для цього необхідно багато працювати, постійно вивчати щось нове, бути прикладом для колег, розуміти, в якому напрямку необхідно рухатися та як досягти бажаної мети.

Руслан Пушкаренко, керівник КНП "Знам'янська міська лікарня ім. Лисенка" Знам'янської міської ради багато років працює у медичній галузі, має практичний досвід і не перестає займатися самовдосконаленням, спрямовуючи необхідні знання та навички на розвиток лікарні.

- Пане Руслане, розкажіть, будь ласка, про себе: трохи біографічних фактів, основні моменти кар’єрного росту.

У 2000-му році закінчив Кіровоградське медичне училище ім. Є. Й. Мухіна за спеціальністю "Лікувальна справа". Згодом здобув вищу освіту за спеціальністю «Менеджмент медичних та фармацевтичних закладів» і закінчив магістратуру з «Публічного адміністрування і управління».

Трудовий шлях розпочав у Знам'янській центральній районній лікарні на посаді фельдшера інформаційно-аналітичного відділу. Пізніше працював заступником головного лікаря з медсестринства.

З січня 2019-го року по серпень 2021-го очолював КНП "Знам'янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги".

На даний час очолюю КНП "Знам'янська міська лікарня ім. А. В. Лисенка". Цю посаду займаю з серпня 2021 року.

- Який нині стан вакцинації у Знам’янці та громаді?

Знам'янська первинка одна з перших, хто розпочав щеплювальну роботу проти коронавірусної хвороби. Мобільна бригада працювала не тільки у Знам'янській громаді, а й Олександрійській.

На даний час, без вихідних, працівники первинки щеплюють охочих в центрі вакцинації, який організовано в міському палаці культури. А також в робочі дні у пункті вакцинації. Мобільна бригада виїжджає щеплювати організовані колективи підприємств.

На сьогодні щеплено 74 відсотки жителів Знам'янської громади, робота триває.

- З якими складнощами стикається мережа лікарських закладів нині, окрім пандемії?

Пандемія значно ускладнила роботу медичних працівників, як первинної, так і вторинної ланок надання медичної допомоги. З появою пандемії навантаження на медичних працівників збільшилось в рази. Адже, до основної роботи працівників первинної ланки, додалась ще й масова щеплювальна.

- Які плани розвитку мережі надання медичної допомоги у громаді?

Відповідо до розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов'язаної із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), від 19 жовтня 2021 року "Знам'янська міська лікарня ім. А. В. Лисенка" Знам'янської міської ради віднесена до закладів резервної хвилі. Вже маємо досвід надання стаціонарної медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу. На даний час заклад перебуває у резерві госпітальних баз.

Найближчим часом будуть розпочаті ремонтні роботи і в лікарні буде створене сучасне приймальне відділення. Кошти виділені Кіровоградською обласною та Знам'янською міською радами.

Сьогодні працюємо на території у форматі єдиного медичного простору з наступністю в наданні первинної та вторинної медичної допомоги.

Крокуємо далі... Маємо багато амбітних ідей для створення сучасних людино-орієнтованих медичних закладів, де в центрі уваги пацієнт!


Спілкувалася Ася Цуркан



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: