​Майбутній журналіст

21.01.22 10:00

Кирило Самойчук, учень 9 класу Володимирівської школи взяв участь у конкурсі «Спробуй себе у журналістиці», який організувала газета «Сільське життя» за фінансової підтримки ТДВ «Колос» та зайняв ІІІ призове місце.

- Мені дуже приємно, що моя робота визнана однією з кращих, - ділиться враженнями Кирило.

– Це дійсно для мене потужний поштовх до розвитку своїх творчих здібностей.

- Звідки дізнався про конкурс?

- Вчителька української мови та літератури Володимирівської школи Тетяна Михайлівна Чорнарозповіла, що газета «Сільське життя» оголосила конкурс «Спробуй себе у журналістиці» і запропонувала випробувати свої можливості. Скажу більше. Вона вселила в мене надію, сказавши: «Кирило, спробуй, у тебе все вийде».

Трохи ще вагався, але потім вирішив написати про рідних мені людей, моїх бабусь. Хотів щоб про них прочитали. У них цікавий життєвий шлях, у селі їх добре знають, користуються повагою серед односельців, і в них є чому повчитися.

А потім – десятки чернеток, купа виправлень і навіть розгубленість, чи ж зможу я довести розпочату справу до кінця. Моїм помічником, наставником і критиком стала Тетяна Михайлівна Чорна. Це вчитель з Великої літери і дуже гарна людина. Завжди спокійна, але вимоглива, яка вміє допомогти, переконати та повірити у власні сили. А головне – вона вболіває за своїх учнів, намагається передати нам всі свої знання і вміння.

- Кирило, це твоя перша перемога?

- Перша перемога за яку отримав грошову винагороду. Брав участь в олімпіадах з математики, географії, займав теж треті місця.

- Що для тебе особисто дав цей конкурс?

- Найперше – я повірив у себе. Повірив у те, що лише ти сам вирішуєш як тобі діяти. Як говориться, якщо хочеш – шукаєш можливості, а не хочеш – шукаєш причини. Зламався стереотип, що то конкурси не для нас, типу - там уже все визначено. Це було чесно і прозоро. Коли мені зателефонували і запросили на нагородження до ТДВ «Колос», бо саме це підприємство виступило спонсором, то я навіть розгубився, якось неочікувано, але приємно було. Також зрозумів, що журналістика цікава, але складна професія. По друге – це мій перший заробіток у тисячу гривень. А ще – я відвідав потужне підприємство ТДВ «Колос», познайомився з керівником Василем Кузьмовичем Моцним, який привітав та вручив грошові винагороди. Він розповів, які професії є затребуваними та організував екскурсію підприємством. Те, що я побачив на власні очі – вразило. Велика упорядкована територія, безліч кущів троянд. Чисто, охайно. Для працівників створені гарні умови.

- Куди витратив свою першу грошову винагороду?

- Не витратив, зберігаю. Тепер є мотивація випробувати свої сили й в інших конкурсах та накопичувати свій перший заробіток.

- Чим захоплюєшся?

- Люблю футбол, читати, слухати музику. Але зараз більшу частину часу віддаю навчанню, бо попереду вступна кампанія. Планую продовжити навчання у Кіровоградському обласному навчально-виховному комплексі, школа мистецтв ім. В. М. Короткова. Також вже час визначитися у виборі професії. На сьогодні це дуже складно. У наш швидкий час інформаційних технологій, багато не так давно затребуваних професій стали неактуальними. А зазирнути в майбутнє неможливо.

- Що б порадив одноліткам?

- Вірити у власні сили, а головне – брати участь у конкурсах і проєктах, і тільки так ти зможеш зрозуміти, яка справа до душі.


авторка - Катерина МАТКО



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: